Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 mar 2009 - Anul XIV, nr. 71 (4057)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Muncii: Nimeni nu va trece printr-o apocalipsă socială

Vineri, 27 Martie 2009 (14:40:42)
Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, vineri, la Topliţa, în judeţul Harghita, că, în pofida situaţiei economice, "nimeni nu va trece printr-o apocalipsă socială" întrucât Guvernul are resurse politice, economice şi financiare pentru a ţine sub control problemele de natură socială.

"Ca reprezentant al Guvernului, primul mesaj pe care vreau să îl transmit este că, deşi multă lume vorbeşte despre situaţia grea în care ne aflăm, vă asigur că nu vom trece printr-o apocalipsă socială. Guvernul acesta are încă resurse de natură politică, economică şi financiară pentru a rezolva şi a ţine sub control problemele de natură socială", a spus Marian Sârbu, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sârbu a spus că împrumutul extern va asigura redeschiderea creditării celor care investesc în crearea de locuri de muncă.

"Dacă nu se va relua circuitul economic, vom avea un număr important de şomeri, care se vor adăuga celor care sunt deja. Reluarea creditării în România ţine de esenţa stabilităţii economice şi acest împrumut are, în principal, această menire", a afirmat Sârbu.

Marian Sârbu a adăugat că nu s-a pus niciodată problema îngheţării pensiilor şi a salariilor mici ale bugetarilor.

"Încă din luna următoare vom creşte punctul pe pensie până la 718 lei, vom introduce pensia minimă garantată de 300 de lei şi, în octombrie, de 350 de lei, ne vom concentra în negocierile din zilele următoare cu sindicatele ca salariile mai mici să nu rămână îngheţate. Vă asigur că nimic din ceea ce a fost adoptat în Parlament din programul de guvernare nu va fi uitat, chiar dacă perioada este foarte complicată din punct de vedere economic, avem posibilitatea să trecem peste ea", a spus ministrul.

Marian Sârbu se află, vineri, la Topliţa, în judeţul Harghita, unde a participat la inaugurarea noului sediu al administraţiei publice locale.

Sârbu s-a întâlnit cu reprezentanţii serviciilor deconcentrate din domeniu - AJOFM, Inspecţia Muncii, Registrul Comerţului.

Scrisoarea de intenţie a Guvernului pentru Fondul Monetar Internaţional (FMI) privind acordul de finanţare a ajuns la sediul din Washington al instituţiei, FMI urmând să trimită un răspuns autorităţilor române la începutul lunii aprilie, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

România a convenit asupra unui acord stand-by pe doi ani cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Programul de ajutor extern urmează să fie discutat de Consiliul Executiv al FMI de la Washington în următoarele săptămâni, iar prima tranşă a finanţării, de cinci miliarde euro, va fi disponibilă imediat după aprobare

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii: Nimeni nu va trece printr-o apocalipsă socială.
 Vizualizări articol: 418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii: Nimeni nu va trece printr-o apocalipsă socială0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei