Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele cer Guvernului aplicarea măsurile privind agricultura din Programul de guvernare

Luni, 2 Martie 2009 (14:58:44)
Reprezentanţii Centralei Ceres şi Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie cer Guvernului şi Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale să aplice măsurile referitoare la agricultură din Programul de guvernare, în caz contrar ameninţând cu proteste.

Sindicaliştii solicită guvernanţilor aplicarea tehnologiilor de cultură privind îngrăşămintele chimice, pentru a creşte producţia agricolă, astfel încât să poată fi asigurat necesarul de consum al populaţiei, precum şi cel al animalelor, potrivit unui comunicat de luni al celor două organizaţii.

"Aplicarea tehnologiilor de cultură, fertilizarea corespunzătoare a culturilor au impact asupra creşterii producţiei agricole şi a valorii acesteia, precum şi asupra veniturilor fermierilor, în condiţiile reducerii costurilor de producţie, asigurându-se astfel necesarul de consum al populaţiei şi pentru hrana animalelor", susţin reprezentanţii Centralei Ceres şi ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie (FSLCP).

Potrivit sindicaliştilor, actele normative ce privesc aceste tehnologii trebuie adoptate urgent, mai ales în condiţiile actualei crize economice. Aceştia au avertizat că dacă adoptarea acestor măsuri se tergiversează, sindicatele din agricultură afiliate Confederaţiei "Cartel Alfa", precum şi cele din chimie şi petrochimie vor începe ample acţiuni de protest, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Îngrăşăminte Chimice din România Nitrofosfor anunţa, în februarie, că întârzierea apariţiei actului normativ pentru sprijinirea fermierilor în a achiziţiona îngrăşăminte chimice produse în UE va reduce recolta agricolă din acest an.

La începutul lunii februarie, Ministerul Agriculturii a anunţat că nu a primit acordul Comisiei Europene pentru acordarea sprijinului.

Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie a solicitat Ministerului Agriculturii să prezinte "clar, obiectiv şi detaliat" Comisiei Europene situaţia agriculturii româneşti în contextul crizei economice, pentru ca forul european să accepte acordarea de subvenţii pentru îngrăşăminte chimice.

Membrii Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie a protestat, în luna ianuarie, la Ministerul Agriculturii, solicitând acordarea unui subvenţii de 400 de lei la hectar fermierilor pentru achiziţionarea de îngrăşăminte. Sindicaliştii au anunţat, ulterior, că renunţă la alte acţiuni de protest după semnarea unui protocol pentru acordarea acestei subvenţii, atât cu Ministerul Agriculturii, cât şi cu Ministerul Economiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele cer Guvernului aplicarea măsurile privind agricultura din Programul de guvernare .
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele cer Guvernului aplicarea măsurile privind agricultura din Programul de guvernare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei