Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senatorii au adoptat fără amendamente OUG 218/2008 privind taxa de poluare

Luni, 2 Martie 2009 (20:11:23)
Senatorii au adoptat, luni, OUG 218/2008 care prevede exceptarea de la obligaţia de plată a taxei de poluare, pentru perioada 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009 inclusiv, pentru autovehicule care se înmatriculează pentru prima dată în România sau în alte state membre ale UE.

Senatorii au adoptat, fără amendamente, OUG 218/2008 privind modificarea OUG 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Ordonanţa modifică, de asemenea, anexele Ordonanţei de urgenţă 50/2008 în sensul majorării taxei pe poluare pentru autovehicule.

Senatorul PNL Varujan Vosganian a subliniat, în dezbateri, că PSD şi PDL au criticat în trecut ordonanţa privind taxa pe poluare, făcând campanii de strângere de semnături, au făcut plângere la Bruxelles pentru a incrimina acestă taxă, au depus moţiuni şi au cerut imperativ guvernului să renunţe la taxa de poluare.

"După alegeri, lucrurile s-au schimbat. Guvernul, brusc, a observat că această taxă este utilă", a spus el, adăugând că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, "a jurat" în faţa celor de la Automobile Craiova că această măsură este foarte utilă şi a reluat toate argumentele susţinute de foştii guvernanţi.

Senatorul a susţinut că adoptarea acestei ordonanţei arată că Guvernul nu doreşte să înlăture taxa de poluare.

"Guvernul nu doreşte să anuleze măsura luată pentru ca nu cumva să meargă alţii la Bruxelles să se plângă şi să ceară banii înapoi", a susţinut el.

Varujan Vosganian a declarat că explicaţia potrivit căreia Ordonanţa 50 nu poate fi anulată din motive procedurale este una falsă, adevăratul motiv fiind acela că nu există bani pentru restituirea taxelor deja încasate.

"De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere, adică din actualul buget", a opinat el.

El le-a cerut guvernanţilor să aibă o "atitudine morală, corectă". "Să ştiţi de la mine că şi dacă vinzi pastă de dinţi şi spui că miroase a mere şi ea miroase a pere e infracţiune", a arătat senatorul liberal. "Dumneavoastră aţi câştigat voturi, aţi stârnit iluzii pentru mulţi români promiţându-le că anulaţi taxa de poluare. Acum sunteţi şi mai mari apărători ai acestei taxe, inclusiv ai banilor luaţi în ultimele săptămâni", a subliniat Varujan Vosganian, adăugând că, prin acestă ordonanţă, actualii guvernanţi abandonează toate mesajele date în ultimii doi ani referitor la taxa de poluare.

"Cu o mână aţi vrea să îi apropiaţi pe alegători, iar cu cealaltă mână aţi vrea să le mai luaţi din buzunare tot ce se mai poate", le-a mai spus el senatorilor coaliţiei.

Senatorul PSD Şerban Valeca a spus, în schimb, că fostul guvern s-a jucat cu acestă taxă suspendând-o, pentru ca mai apoi să adopte "o taxă imposibilă". "Straneitatea situaţiei a fost introdusă de colegii care spun acum că s-au cîştigat voturi aiurea", a spus senatorul.

Noua taxă de poluare auto, redusă cu o treime faţă de valoarea triplată la sfârşitul anului trecut şi dublă comparativ cu suma stabilită la momentul introducerii, în luna iulie 2008, a intrat în vigoare în 19 februarie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei de urgenţă a Guvernului.

Taxa de poluare auto a fost redusă de Guvern cu o treime, raportat la valoarea triplată aplicată începând cu 15 decembrie 2008, prin ordonanţă de urgenţă. Prin reducerea cu o treime, taxa de poluare auto ajunge la un nivel dublu faţă de suma percepută la data introducerii taxei pe poluare auto, în iulie 2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorii au adoptat fără amendamente OUG 218/2008 privind taxa de poluare.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatorii au adoptat fără amendamente OUG 218/2008 privind taxa de poluare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei