Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Păcate capitale în îngrijirea tenului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deşi cunosc o mulţime de sfaturi şi trucuri pentru îngrijirea pielii, multe dintre doamne şi domnişoare nu sunt conştiente de greşelile care le pot zădărnici planurile de a avea un ten curat şi îngrijit.

Îngrijirea corporală şi, în special, îngrijirea tenului reprezintă una dintre problemele cărora femeile le acordă foarte mare atenţie, poate tocmai pentru că acest subiect este cât se poate de complex. Toate femeile ştiu, în teorie, ce trebuie făcut pentru a avea o piele curată şi sănătoasă, însă puţine ştiu ce nu este indicat să facă dacă vor ca tenul lor să fie în permanenţă strălucitor.

 

Fumatul dăunează grav tenului

Nu se poate să fumaţi şi să vă aşteptaţi să contracaraţi efectele negative ale acestui viciu asupra tenului dumneavoastră prin aplicarea de creme, seruri şi măşti cosmetice. În general, fumătorii fac mai uşor riduri din cauza mişcărilor repetitive ale buzelor şi ale ochilor atunci când trag din ţigară. În plus, monoxidul de carbon din ţigări reduce cantitatea de sânge şi oxigen care ajunge în piele, fapt ce limitează capacitatea acesteia de a se regenera. Dacă reuşiţi să renunţaţi la fumat, în câteva luni veţi constata că tenul dumneavoastră arată mult mai bine.

 

Nici consumul de alcool nu este benefic

Atunci când beţi alcool, vasele capilare de la nivelul pielii se dilată, iar suprafaţa epidermei se pătează. Consumul de alcool deshidratează organismul şi încetineşte procesul de regenerare celulară, ceea ce conferă tenului un aspect mat şi poate avea afecte pe termen lung. Profesioniştii într-ale cosmeticii vă recomandă să luaţi zilnic vitamina C, să beţi multă apă şi să mâncaţi fructe bogate în vitamina A.

 

Nu pierdeţi nopţile

Fiecare dintre doamnele şi domnişoarele care s-au privit în oglindă după ce a dormit doar câteva ore într-o noapte poate spune cu mâna pe inimă că somnul de frumuseţe nu este doar un mit. După o zi în care nu se protejează de toţi factorii negativi din mediu, pielea rămâne fără nutrienţii, apa, vitaminele şi mineralele necesare. Tenul are nevoie de somn pentru a-şi reface „rezervele” şi pentru a avea un aspect proaspăt. Dacă nu aveţi suficient timp la dispoziţie pentru a vă face somnul de frumuseţe, atunci îngrijirea pielii este esenţială. Folosiţi creme de noapte bogate în vitamine - acesta este singura metodă care garantează frumuseţea şi sănătatea pielii.

 

Curăţarea în exces strică

Poate nu vă vine să credeţi, însă curăţarea excesivă a tenului poate cauza probleme, iar procedeele dure de exfoliere pot zgâria suprafaţa epidermei, provocând iritaţii. Produsele astringente care conţin alcool lipsesc pielea de sebumul de care are nevoie, iar din această cauză activitatea glandelor sebacee se va intensifica. Pe de altă parte, cremele foarte grase blochează porii şi agravează petele. Dacă aveţi pielea deja iritată, este bine să evitaţi gomajul şi utilizarea unor produse excesiv de parfumate timp de cel puţin o săptămână.

 

Nu neglijaţi procesul de demachiere

Curăţarea zilnică a feţei este esenţială, pentru că doar astfel veţi reuşi să vă păstraţi tenul curat, strălucitor şi sănătos. Indiferent cât de puţin timp aveţi dimineaţa sau cât de obosită sunteţi seara, este foarte important să nu săriţi niciodată peste acest pas. Pielea se murdăreşte şi devine mai grasă în timpul zilei, din cauza acţiunii substanţelor poluante, a fumului, prafului sau a produselor de machiaj, aşa că este absolut obligatoriu ca seara să vă faceţi timp să vă curăţaţi faţa şi să vă demachiaţi pentru a permite pielii să respire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcate capitale în îngrijirea tenului.
 Vizualizări articol: 2095 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Păcate capitale în îngrijirea tenului3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei