Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şofer pericol public

Urmărire ca-n filme cu maşini de poliţie, după un şofer băut şi fără permis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mai multe echipaje de poliţie au fost angrenate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în urmărirea unui autoturism BMW, la volanul căruia se afla un tânăr băut şi fără permis.

Respectivul individ nu era pentru prima oară când avea de-a face cu poliţia, fiind cercetat deja într-un dosar penal pentru conducere fără permis şi fals în declaraţii.

Sâmbătă noapte, un echipaj de poliţie rutieră a observat pe Drumul Judeţean 178 F, pe raza comunei Frătăuţii Vechi, un autoturism BMW seria 5, care avea numere de înmatriculare străine. Poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, pentru un control de rutină, însă, când a văzut echipajul de poliţie, tânărul de la volanul BMW-ului a apăsat la maxim pedala de acceleraţie, încercând să dispară în noapte.

Poliţiştii au trecut la urmărirea şoferului fugar, care şi-a continuat deplasarea spre comuna Gălăneşti.

Pentru a fi siguri că nu-l vor scăpa, au solicitat prin staţie şi sprijinul lucrătorilor postului de poliţie Gălăneşti. Aceştia din urmă au blocat drumul cu maşina de serviciu, şi, când au observat apropierea BMW-ului, au pornit atât girofarul, cât şi sirena, şi i-au făcut semn şoferului fugar să oprească.

Tânărul de la volanul BMW-ului, însă, a încercat să scape de blocajul poliţiei, ocolind Logan-ul oamenilor legii, pe acostamentul şi şanţul din dreapta.

Manevra, însă, s-a dovedit a fi una cu ghinion pentru el. Din cauza gheţii de pe carosabil, şoferul urmărit a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat cu maşina în şanţul de pe marginea drumului.

Înconjurat de poliţişti, tânărul nu a avut unde să mai fugă şi a ieşit singur din autoturism.

 

A încercat să-i păcălească pe poliţişti 

Şoferul a fost identificat în persoana unui tânăr din comuna Vicovu de Jos, Cristian Chifan, în vârstă de 21 de ani.

„A declarat că nu a oprit la semnal întrucât nu posedă permis de conducere şi a consumat băuturi alcoolice”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru, precizând că vicoveanul a fost pus să sufle în alcooltest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,45 la mie în aerul expirat.

BMW-ul pe care îl conducea, a mai mărturisit tânărul, îl cumpărase de câteva zile de la un sătean din Marginea.

Potrivit poliţiştilor, Cristian Chifan nu este la prima ispravă de acest gen. În luna iunie a anului trecut, susţin oamenii legii, acelaşi tânăr s-a urcat la volanul unui autoturism Opel Calibra, înmatriculat în Bulgaria, şi, din cauza vitezei, s-a răsturnat cu maşina peste gardul unei case din comuna Bilca.

Cu numai două zile înainte, Cristian Chifan fusese prins la volan fără permis de conducere şi i s-a întocmit dosar penal.

În ziua respectivă, vicoveanul, care se reîntorsese recent din Italia, a vrut să-i păcălească pe poliţiştii care l-au oprit pentru că circula cu o viteză peste limita legală, spunându-le că are permis eliberat de autorităţile italiene, însă a uitat documentul la reşedinţa sa din Italia.

În timpul cercetărilor, însă, dându-şi seama că va fi prins cu minciuna, tânărul a recunoscut că nu are permis.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmărire ca-n filme cu maşini de poliţie, după un şofer băut şi fără permis.
 Vizualizări articol: 1529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Urmărire ca-n filme cu maşini de poliţie, după un şofer băut şi fără permis5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa fie arestat trimis de
( 2 mar 2009, 14:57:00
la puscarie cu el !!!!!!!!!!!!!
2.   Da trimis de
( 2 mar 2009, 16:12:57
nu prea vad ce sa-i faca...avem legi prea blande...chiar prea bande. daca s-ar inaspri legea sa-i vezi frate, de frica ce cuminti or sa stea.nu stiu daca ati citit in presa centrala da Turcu ala de la Dinamo cica contesta sanctiunea de a primit-o dupa ce a fost prins cu 187km/h, ca sa vedeti cat de blanda este legea, deci omul e filmat, sunt dovezi clare,iar el stie ca legea se poate fenta...si o sa vedeti ca scapa.Concluzia:schimbati legislatia ca sa poata sa-si faca treaba si politia, credeti ca ei nu vor?? Nu vedeti ca isi fac treaba, prind infractori si judecatorii ii elibereaza ca legea nu le permite sa-i incarcereze??? mai avem mult pana departe....pana atunci PEACE
3.   Incostienta trimis de
( 3 mar 2009, 10:37:11
pai din cauza la "soferi" dintrastia fara permis si bauti patim multe. pt k ei se gandesc doar la ei, nu si la cei din jur, mai ales k fost prins de mai multe ori, acum ar fi trebuit sa fie la puscarie dak nu sa invatat minte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei