Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 mar 2009 - Anul XIV, nr. 49 (4035)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Cei care au fost aleşi uninominal sau pe liste nu pot candida la PE din partea PDL

Luni, 2 Martie 2009 (16:04:21)
Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, luni, că nu vor putea candida la europarlamentare cei care au fost aleşi uninominal sau pe liste, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari, primari, viceprimari, vicepreşedinţi de CJ, în prezent fiind înscrişi în cursă 61 de candidaţi.

Flutur a spus că în prezent există 61 de candidaturi depuse pentru europarlamentare din partea PDL, dar că judeţele Botoşani, Giurgiu şi Teleorman nu şi-au trimis încă nominalizările la Biroul Permanent Naţional.

"Între 23 şi 30 martie dorim să facem o analiză în BPN asupra listei pentru europarlamentare. Miercuri, Guvernul va anunţa data exactă a europarlamentarelor, dar cu 60 de zile înainte de acestea trebuie depuse listele", a arătat Flutur.

Vicepreşedintele PDL a anunţat că toţi candidaţii PDL vor fi audiaţi de către o comisie de analiză.

"Biroul Permanent a decis un principiu: că nu vor candida din partea PDL cei care au fost aleşi prin vot, adică primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari, dar şi viceprimari şi vicepreşedinţi de CJ, aleşi prin vot indirect", a explicat Flutur.

În această situaţie se află, până în prezent, senatorul PDL de Iaşi Dumitru Oprea, fost europarlamentar până în noiembrie 2008, care a declarat, recent, că vrea să candideze în alegerile europarlamentare, el motivând că Iaşiul trebuie să fie reprezentat la Bruxelles.

Oprea, care a câştigat un mandat de senator la alegerile din noiembrie 2008, a explicat că misiunea sa la alegerile generale a fost îndeplinită, în condiţiile în care "Iaşiul a fost transformat dintr-un oraş roşu în unul portocaliu".

Gheorghe Flutur a precizat, luni, că nu s-a stabilit ordinea candidaţilor pe lista PDL, şi că Theodor Stolojan este "unul dintre candidaţii redutabili".

Flutur a mai spus că şi consilierul prezidenţial Cristian Preda este "un nume, un om cu expertiză internaţională".

Reprezentantul PDL a arătat că democrat-liberalii vor desemna candidaţii nu numai în funcţie de CV-urile acestora, ci şi de performanţa filialelor care i-au nominalizat.

Printre cei care şi-au anunţat candidatura în PDL pentru europarlamentare se află, pe lângă Theodor Stolojan, şi fosta sa consilieră, Andreea Vass, consilierul prezidenţial Cristian Preda şi fiica preşedintelui, Elena Băsescu.

Pe lista de candidaturi s-au înscris majoritatea actualilor europarlamentari, inclusiv Rareş Niculescu, propus de PDL Cluj.

La europarlamentare vor mai candida actualii europarlamentari PDL Marian Jean Marinescu, Nicolae Vlad Popa, Daniel Funeriu, Sebastian Bodu, Iosif Matula, Alexandru Nazare.

Ultima zi de depunere a CV-urilor candidaţilor la europarlamentare a fost sâmbătă.

Candidaturile vor fi analizate de o comisie formată din Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Florin Popescu, Valeriu Stoica, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Monica Ridzi, Mircea Toader, Mircea Hava.

Lista PDL la alegerile europene va fi definitivată până pe 23 martie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Cei care au fost aleşi uninominal sau pe liste nu pot candida la PE din partea PDL.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Cei care au fost aleşi uninominal sau pe liste nu pot candida la PE din partea PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei