Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2009 - Anul XIV, nr. 42 (4028)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat inclusiv prin conversii de creanţe

Duminică, 22 Februarie 2009 (13:56:26)
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Ministerul Economiei vor putea sprijini financiar firmele din portofoliu aflate în dificultate atât prin credite, subvenţii şi infuzii de capital de lucru, cât şi prin majorări de capital cu valoarea unor creanţe.

Măsurile vor completa o ordonanţă de urgenţă privind ajutorul de stat, proiect aflat în dezbaterea Parlamentului, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele AVAS, Mircea Ursache.

"Ca urmare a solicitărilor venite din partea unor societăţi comerciale din portofoliu, AVAS a promovat un proiect de act normativ de sprijinire a agenţilor economici aflaţi în dificultate, proiect materializat prin publicarea în Monitorul Oficial al României 831/10.12.2008 a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului României nr. 206", se arată în nota de fundamentare privind legea de aprobare a OUG 206/2008, document furnizat de AVAS agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, în contextul noii politici a Comisiei Europene în domeniul ajutorului de stat, precum şi al priorităţilor Guvernului, susţinute de Parlament, au fost identificate şi alte măsuri de sprijin care ar putea ajuta în mod eficient firmele aflate în dificulate. În acest sens, AVAS a propus completarea OUG 206/2008 prin includerea în textul legii de aprobare, aşa cum a fost adoptată în Senat, al unui nou aliniat.

Acesta prevede că "sprijinul financiar acordat operatorilor economici aflaţi în dificultate poate fi şi sub forma unor ajutoare de stat de restructurare sub formă de credite cu o rată a dobânzii cel puţin comparabilă cu cele acordate pentru creditele către societăţi sănătoase şi în special cu rata de referinţă adoptată de Comisia Europeană, subvenţii, infuzii de capital de lucru sau capital social, participări la majorarea capitalului social prin transformarea unor creanţe certe lichide şi exigibile ale AVAS şi Ministerului Economiei, în acţiuni".

Proiectul de lege prevede că, în situaţia în care ajutorul de salvare nu se rambursează în termen de şase luni de la punerea la dispoziţie a sprijinului financiar sau de la prima tranşă a creditului, AVAS şi Ministerul Economiei pot acorda beneficiarilor ajutoare de stat de restructurare sau pot solicita întocmirea planurilor de lichidare, în condiţiile legii.

Sumele necesare pentru creditele acordate vor fi alocate de la bugetul de stat, prin intermediul AVAS sau Ministerului Economiei, prin Hotărâre a Guvernului, prin care sunt stabilite şi sursele de finanţare a acestora, se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat inclusiv prin conversii de creanţe.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AVAS şi Ministerul Economiei vor putea oferi ajutoare de stat inclusiv prin conversii de creanţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei