Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Congresul PNL convocat la şase luni după Delegaţie, Tăriceanu şi Orban candidaţi la şefia partidului

Luni, 29 Decembrie 2008 (13:38:31)
Liberalii vor convoca congresul ordinar al PNL, conform prevederilor statutului formaţiunii, cel mai probabil în luna iulie, la şase luni de la Delegaţia Permanentă, pentru şefia partidului exprimându-şi intenţia de a candida, până în acest moment, Călin Popescu Tăriceanu şi Ludovic Orban.

Actualul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de preşedinte al formaţiunii, în şedinţa unui BPC din luna iunie, după alegerile locale.

La rândul său, Ludovic Orban a confirmat, pentru MEDIAFAX, că îşi va depune candidatura pentru şefia PNL. "Da, voi candida pentru funcţia de preşedinte al PNL, la congresul ordinar de anul viitor", a declarat Ludovic Orban.

Pe de altă parte, liberalul Crin Antonescu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu exclude candidatura la şefia partidului, menţionând că nu a luat o decizie în acest sens.

"Este o ipoteză pe care nu o confirm, dar nici nu o exclud. Nu am luat o hotărâre în această privinţă. Deocamdată sunt preocupat de intrarea partidului în noul dispozitiv de luptă şi anume acela de partid de opoziţie", a spus Antonescu.

În plus, Ludovic Orban a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii nu au discutat încă despre programul pentru convocarea congresului ordinar din 2009, menţionând că statutul conţine un articol, potrivit căruia congresul se organizează la 6 luni de la data Delegaţiei Permanente consacrată congresului.

"Încă nu am discutat programul pentru convocarea congresului. Vom discuta cu siguranţă după sărbători", a susţinut Ludovic Orban.

Ludovic Orban a subliniat că în Delegaţia Permanentă consacrată convocării congresului se va discuta şi despre rezultatul alegerilor parlamentare, dar şi despre nemulţumirile privind mandatul PNL la negocierile pentru formarea noului guvern, având în vedere faptul că liberalii nu s-au mai întrunit în DP pentru analiza acestor chestiuni înainte de sărbători.

Conform unor surse din PNL, congresul ordinar al liberalilor nu se va convoca mai devreme de luna aprilie, liberalii rămânând să decidă într-o Delegaţie Permanentă dacă este congresul este oportun în campania pentru europarlamentare sau după.

"Cel mai devreme se poate ţine, cronologic vorbind, undeva în aprilie. Apoi vor începe discuţiile dacă îl facem în campania electorală pentru europarlamentare sau dacă îl facem imediat după europarlamentare, adică termini alegerile locale şi judeţene şi apoi convocăm congresul", au precizat sursele citate.

Sursele menţionate au subliniat că liberalii se vor reuni în DP, cel mai probabil în ianuarie, pentru a discuta calendarul pentru convocarea congresului ordinar al PNL.

Orban a explicat că în statutul PNL există un articol, 107, care "spune clar cum se organizează congresul ordinar din 2009", menţionând că, potrivit acestui articol, la prima Delegaţie Permanentă după alegerile parlamentare, se convoacă congresul care se ţine la distanţă de 6 luni de data Delegaţiei Permenante. Această variantă a fost confirmată şi de liberalul Crin Antonescu.

Întrebat dacă se aplică şi prevederea, invocată de o parte din liberali, potrivit căreia congresul nu se poate întruni cu şase luni înainte de alegeri, viceliderul PNL a informat că prevederea respectivă se referă la posturile vacante de preşedinţi de filiale.

"Prevederea asta presupune că dacă există o funcţie vacantă de preşedinte de filială nu se pot organiza alegeri pentru ocuparea funcţiei respective cu 6 luni înainte de alegerile parlamentare sau europarlamentare. Nu poţi să contrapui un articol care se referă la o situaţie particulară, cu dispoziiţile exprese ale art. 107, privind organizarea congresului", a spus Orban.

Potrivit articolului 107 din statutul PNL, "procedurile de organizare ale următorului congres ordinar al PNL din anul 2009 vor demara după alegerile parlamentare din anul 2008, cu cel puţin 6 luni înaintea datei congresului ordinar, stabilită la Delegaţia Permanentă de după alegerile parlamentare".

Conform aliniatului 2 al acestui articol, "în primele 3 luni se vor desfăşura adunări generale de alegeri în toate organizaţiile locale, urmând ca, în termen de 3 luni de la finalizarea alegerilor în aceste organizaţii, să se organizeze Conferinţele de alegeri ale tuturor filialelor teritoriale"

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Congresul PNL convocat la şase luni după Delegaţie, Tăriceanu şi Orban candidaţi la şefia partidului.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Congresul PNL convocat la şase luni după Delegaţie, Tăriceanu şi Orban candidaţi la şefia partidului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei