Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fălticeni

Brazii şi jucăriile au rămas din belşug şi pentru Crăciunul pe Stil Vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ajunul Crăciunului a găsit Piaţa Agroalimentară şi cele trei bazare din municipiul Fălticeni pline cu brazi, jucării, dulciuri, îmbrăcăminte. Faţă de anii precedenţi, când în aceeaşi perioadă cu greu mai puteai găsi o jucărie sau o haină de calitate, miercuri comercianţii chiar făceau reduceri de preţ în ideea de a nu rămâne cu prea multă marfă pe stoc.

 

Zeci de brazi rămaşi nevânduţi

Deşi anul acesta au fost mai puţini pomi de Crăciun în piaţă, mulţi dintre ei au rămas nevânduţi din cauza preţului cuprins între 60 de lei pentru un brad autohton de până la 1,5 metri şi 80 de lei pentru unul mai înalt. În Ajunul Crăciunului comercianţii au redus preţul la mai puţin de jumătate, astfel încât un brad ajungea şi la 20 – 30 de lei.

“Nu pot să rămân cu brazii după Crăciun, că nu îi mai cumpără nimeni. Am ajuns să-i dau pe câţiva lei, nu am încotro. Anul acesta nu a mers vânzarea ca anul trecut. Vând brazi de patru ani, am adus 50 de brazi frumoşi, simetrici, dar şi preţul a fost pe măsură. Brazii sunt marcaţi, îi dau şi factură cumpărătorului, aşa că nu sunt probleme cu transportul”, ne-a spus I. Nistor din Mălini, unul dintre comercianţii de brazi din Fălticeni.

Faţă de anii precedenţi, fălticenenii au preferat să cumpere brazi artificiali, care au ajuns cam la acelaşi preţ ca cei naturali, dar pot fi folosiţi şi în anii următori, sau au cumpărat brazi de “după blocuri” de la comercianţi ambulanţi, şi care şi-au vândut marfa, marea majoritate provenită din tăieri ilegale, cu 25 – 30 lei bucata.

 

Vitrine pline cu jucării şi după Crăciun

Cei care nu au fost hotărâţi ce cadou să cumpere pentru copii, au găsit o ofertă foarte bogată şi în Ajunul Crăciunului. În aproape toate magazinele din Fălticeni am găsit o gamă foarte variată de jucării, de la pluşuri,  păpuşi Barbie originale, jocuri logice, la maşinuţe cu radiocomandă, păpuşi ieftine fabricate în China, măşti şi multe altele. Marea majoritate a jucăriilor au rămas în vitrinele magazinelor şi după Crăciun. Dovadă că Moş Crăciun resimte deja criza financiară a rezultat şi din discuţiile cu patronii câtorva magazine, care au spus că nu au adus mai multă marfă ca în anii precedenţi, ci doar că aceasta a fost mult mai variată.

Şi cadourile pentru adulţi au putut fi cumpărate în ajun, fără prea mare efort. Cărţi pentru toate gusturile, parfumuri sofisticate, ciocolată ambalată în cele mai ciudate moduri, accesorii pentru doamne şi domnişore, electronice şi electrocasnice puteau fi achiziţionate fără să stai prea mult la rând.

 

Distracţii în cluburi

Tinerii au preferat să-l întâmpine pe Moş Crăciun în cele câteva baruri şi discoteci  care au organizat petreceri în Ajun. Şi aici rezervările s-au făcut cu câteva săptămâni înainte, iar cei care nu au reuşit să aibă un loc la masă au servit “la botul calului”.

Pe lângă distracţia specifică unui club, tinerii au putut participa la concursuri de dans, Miss Crăciuniţă şi Mister Crăciun, tombole şi nu lipsit de interes a fost faptul că cei prezenţi au beneficiat de preţuri promoţionale la băuturile fine, cadou din partea “crizei”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brazii şi jucăriile au rămas din belşug şi pentru Crăciunul pe Stil Vechi.
 Vizualizări articol: 1346 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Brazii şi jucăriile au rămas din belşug şi pentru Crăciunul pe Stil Vechi4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei