Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Partea leului

PD-L Suceava va tăia prima felie din tortul deconcentratelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
PD-L va alege primul la împărţirea instituţiilor deconcentrate care funcţionează în judeţul Suceava. Sau, mai exact, PD-L va impune strategia privind conducerile instituţiilor deconcentrate.

Cel puţin aşa susţine liderul judeţean al democrat-liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur, care a declarat că la nivel central s-a stabilit ca partidul care deţine preşedinţia Consiliului Judeţean să facă prima tragere privind instituţiile deconcentrate.

„Vreau să spun că dacă vor fi funcţii politice, atunci în judeţul Suceava PD-L este partidul care va alege primul”, a nuanţat Flutur.

El a declarat că negocierile pe acest subiect încă nu au început, urmând a fi demarate probabil în primele zile ale lunii ianuarie.

 

Variante pentru şefia instituţiilor

Sunt aşteptate unele mişcări de directori, însă alţii au toate şansele să rămână în continuare în funcţii. Printre aceştia din urmă, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Petrea Dulgheru, sau cel al Direcţiei Silvice, Valerian Solovăstru.

Şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean ar putea să revină PSD, în condiţiile în care actualul titular al postului, Petru Carcalete, va fi promovat într-o altă funcţie. În locul său ar putea veni liderul social democraţilor din municipiul Suceava, Virginel Iordache, care a mai fost prezent la conducerea instituţiei, dar în postura de adjunct, în perioada 2000-2004.

PSD-iştii ar putea solicita şi unul din cele două fotolii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, mai exact cel ocupat de Ilie Vasile, care s-a înscris pentru o funcţie în structurile guvernamentale. Este posibil ca postul său să fie revendicat de consilierul judeţean PSD Cornel Popovici ca reparaţie morală pentru efortul făcut în alegerile parlamentare, unde a candidat pentru Senat, însă el poate fi solicitat şi de liderul consilierilor judeţeni social democraţi, Gheorghe Iacob. Tot aşa de bine postul ar putea rămâne în ograda PD-L pentru Petru Carcalete, în cazul în care pică celelalte variante pentru acesta, şi anume cele de secretar de stat şi prefect, sau pentru Marius Vatavu.

Zvonurile care circulă arată că PSD-iştii ar putea solicita şi posturi de viceprimari în unele localităţi.

 

Sorin Popescu, prima opţiune pentru funcţia de prefect

Fotoliul de prefect va reveni cel mai probabil PD-L. Cine-l va ocupa? Potrivit unui „studiu de piaţă”, probabil cineva din tripleta Sorin Popescu (fost director al Direcţiei Silvice), Petru Carcalete sau Ilie Vasile. În acest caz cele două funcţii de subprefect vor reveni PSD. Rămâne de văzut dacă social democraţii îl vor păstra în funcţie pe actualul subprefect Dumitru Paşniciuc, care mai are câteva luni până la pensie, pentru că este cert faptul că celălalt fotoliu ocupat în prezent cu titlu interimar de liberala Angela Zarojanu va reveni unei persoane propuse de PSD.

Este de aşteptat ca un loc la nivelul deconcentratelor sucevene să-i fie atribuit şi fostului deputat PD-L Romică Andreica, rămas pe tuşă după ce a pierdut alegerile în colegiul Fălticeni. Dacă nu chiar, la nivelul vreunei agenţii naţionale. Oricum, şeful său politic, Gheorghe Flutur, afirma la puţin timp după alegerile parlamentare că nu va fi uitat nici unul dintre candidaţii PD-L care au pierdut la „generale”. Nu sunt excluse însă surprizele la negocierea funcţiilor în instituţiile deconcentrate, dar asta depinde de cât de tare se va ţine PSD-ul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PD-L Suceava va tăia prima felie din tortul deconcentratelor.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 12 voturi
PD-L Suceava va tăia prima felie din tortul deconcentratelor2.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei