Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 dec 2008 - Anul XIII, nr. 303 (3984)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Eroul a ieşit din puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Noi, românii, învăţăm încetul cu încetul să ne respectăm valorile pentru că, priviţi, marele Petru Nica, cel care deţine copy-right-ul la „jaful secolului”, a fost poftit afară din puşcărie după doar patru ani, deşi fusese condamnat la 14.

Bine ai revenit printre noi, dragă maestre, dumneata, care, acum ani patru, ai izbutit să furi, dintr-o suflare de geniu, trei milionaşe de euro! Astăzi, talentul îţi este unanim recunoscut, după ce ai demonstrat că eşti un gangster printre găinari, la fel cum se mai nimereşte câte-un gentleman printre bădii! Îţi meriţi fiecare moleculă de libertate, căci locul dumitale nu e la răcoare, păzit de gardieni în uniformă. Locul dumitale e la o catedră universitară, să-i perfecţionezi şi să-i cizelezi şi pe alţii; locul dumitale e în Poliţie, în Justiţie sau în parlament.

Dumneata, maestre drag, ţi-ai câştigat un loc pe soclu, fiindcă ai reuşit să dai lovitura doar prin forţe proprii, nu cu licitaţii măsluite prin relaţii politice ori cu devalizarea pe şestache a băncilor, după cum se obişnuieşte în acest sport naţional care este hoţia. Dar nedreptatea a fost reparată, iar matale eşti iarăşi printre noi, respirând acelaşi aer cu păsărica din cer şi cu ministrul din limuzină.

Ce-a fost greu a trecut. A venit timpul ca mixerele mondenităţii să-nceapă a stoarce sucurile potrivite din Petru Nica, cel jinduit de femei şi pizmuit de bărbaţi. De-acum înainte, revista „Cosmopolitan” nu va rata prilejul să-şi întrebe cititoarele dacă ar accepta o cină în doi cu gangsterul şi-apoi, eventual, în ce poziţii ar face-o; de-acum înainte Radu Moraru şi Ion Cristoiu îl vor invita pe larg la tocşouri iar tabloidele îl vor cupla ba cu Andreea Marin, ba cu angelica Jolie.

Estimp, regizorul Mungiu nu va sta nici el cu mâinile în sân, pregătindu-se febril să-i romanţeze viaţa, într-un film în care inteligenţa şi forţa musculară a eroului principal se vor contopi într-o nemaivăzută kamasutră infracţional-artistică. Va reieşi un film unic, ce va îmbina studiul psihologic cu acţiunea şi va aduce încasări cel puţin egale cu valoarea financiară a jafului; un film unde rolul lui Petru Nica va fi jucat de însuşi Petru Nica, cel cu privirea laser şi bărbia acvilină.

Ce zici, domn’ Mungiu, te prinzi la un Oscar? Sau, dacă mata nu vrei, atunci, poate, colegul Porumboiu?
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul a ieşit din puşcărie.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Eroul a ieşit din puşcărie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei