Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal

Marţi, 23 Decembrie 2008 (13:49:56)
Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că zvonurile privind demisia sa din partid nu sunt adevărate şi că rămâne fidel formaţiunii democrat-liberale.

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora urmează să îşi anunţe, în cursul zilei de marţi, demisia din PDL, Theodor Stolojan a răspuns: "Nu este adevărat. Nu ştiu cine lansează acest zvonuri".

Stolojan a ţinut să precizeze că va rămâne în PDL.

"Eu rămân fidel Partidului Democrat Liberal", a ţinut să precizeze Theodor Stolojan.

El a mai spus că îşi va prezenta acest punct de vedere printr-o declaraţie pe care o va transmite, în cursul zilei de marţi, către mass-media.

În contextul renunţării de către prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, la calitatea de premier desemnat, în presă au apărut zvonuri privind anunţul de retragere a acestuia din formaţiunea democrat-liberală.

Potrivit zvonurilor, acesta ar fi urmat să facă anunţul marţi seară, într-o emisiune de televiziune.

Theodor Stolojan a anunţat, pe 15 decembrie, că şi-a depus mandatul de premier la preşedinte, afirmând că a decis să dea o speranţă tinerei generaţii de politicieni, care să intre în politică la nivel de vârf.

Stolojan a precizat că preşedintele României este singurul care va lua decizia cui să încredinţeze mandatul de prim-ministru desemnat din PDL

"Argumentul meu este că cei doi preşedinţi care au semnat parteneriatul trebuie să îşi asume garanţia asumării acestui parteneriat prin cele două funcţii de prim-ministru şi de preşedinte al Senatului", a spus Stolojan.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că Theodor Stolojan a venit la biroul său sâmbătă, 13 decembrie, pentru a-şi depune mandatul, iar această decizie a fost definitivă duminică, şeful statului susţinând că nu ştie motivele pentru care Stolojan a luat această hotărâre.

Şeful statului a susţinut că Theodor Stolojan nu a deschis niciodată subiectul desemnării în funcţia de prim-ministru, de la alegerile parlamentare până în ziua în care a făcut anunţul, deşi s-au mai întâlnit de câteva ori.

Băsescu a spus că Stolojan ştia că ar fi fost dificilă o numire a asestuia ca premier în condiţiile în care PDL s-ar fi aliat cu PNL.

"Din acest motiv a avut răbdare din ziua alegerilor şi până miercuri, când nu se mai putea întârzia desemnarea. Acest om a deschis, deşi am avut multe întâlniri cu dânsul, nu a deschis niciodată subiectul desemnării până miercuri", a subliniat Băsescu.

El a menţionat că marţi seară, pe 9 decembrie, s-a întâlnit cu Stolojan dar nu au vorbit despre desemnare pentru că încă spera că poate vine o ofertă de la PNL miercuri dimineaţă, pe 10 decembrie "mai ales că nu au fost doar întâlnirile care s-au văzut la televizor, au fost şi alte discuţii, legată de o alianţă PDL - PNL".

Preşedintele a relatat că miercuri, 10 decembrie, l-a invitat la el pe Stolojan, i-a spus că îl desemnează, a făcut anunţul în acest sens, apoi s-au retras în birou şi au mai stat de vorbă, după care Stolojan s-a dus la partid, iar el, a doua zi, a plecat la Bruxelles, de unde a revenit vineri seara.

Băsescu a adăugat că sâmbătă a avut o întâlnire cu Colegiul Director al PDL, după care a plecat la birou.

"La cinci minute a venit domnul Stolojan şi mi-a pus pe masă hârtia scrisă că predă mandatul", a declarat Traian Băsescu, menţionând că aceasta s-a întâmplat sâmbătă la prânz.

Băsescu a spus că l-a rugat pe Stolojan ca discuţia să nu fie definitivă, să mai analizeze hotărârea şi să-l informeze duminică asupra deciziei finale. Întrebat ce motiv a invocat Stolojan, Băsescu a spus: "Nu mi-a dat niciun motiv domnul Stolojan. A spus că-i decizia dânsului. De altfel, nici în depunerea mandatului nu există un motiv".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal.
 Vizualizări articol: 569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stolojan: Rămân fidel Partidului Democrat Liberal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei