Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premierul Boc trebuie să demisioneze din funcţia de primar în 15 zile de la depunerea jurământului

Marţi, 23 Decembrie 2008 (15:59:50)
Premierul Emil Boc are la dispoziţie 15 zile de la depunerea jurământului ca şef al Guvernului pentru a demisiona din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca şi a ieşi astfel din starea de incompatibilitate, transmite corespondentul MEDIAFAX,.

Secretarul Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţărmure, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că, potrivit Legii 161/2003, Emil Boc va trebui să anunţe Consiliul Local, printr-o adresă, că a renunţat prin demisie la mandat.

"Legea 161/2003 stabileşte că în acest caz domnul Boc are 15 zile la dispoziţie pentru a opta pentru una din cele două funcţii, cea de prim-ministru şi cea de primar, pentru a ieşi din starea de incompatibilitate", a explicat Ţărmure.

Secretarul CL Cluj-Napoca va întocmi, în conformitate cu prevederile Legii 393/2004, un referat către Prefectura Cluj, la care va anexa demisia din funcţie a primarului.

Potrivit acesteia, Prefectura Cluj urmează apoi să emită un ordin privind încetarea mandatului de primar, după care CL Cluj-Napoca se va întruni şi va lua act de demisia primarului şi va decide numirea unui primar interimar dintre cei doi viceprimari ai municipiului, Sorin Apostu (PDL) şi Laszlo Attila (UDMR).

Ţărmure a afirmat că ordinul prefectului de încetare a mandatului se va transmite Ministerului Administraţiei şi Internelor care va propune Guvernului organizarea de alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, în termen de 90 de zile.

Potrivit unor surse din PDL Cluj, premierul Emil Boc ar putea sosi miercuri la Cluj pentru a-şi petrece Crăciunul în familie.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat, în 15 decembrie, pe Emil Boc pentru funcţia de premier, după ce Theodor Stolojan a anunţat că şi-a depus mandatul de premier la preşedinte.

Membrii noului Guvern, condus de Emil Boc, au primit, luni, votul de învestitură din partea Parlamentului, cu 324 de voturi "pentru" şi 115 "împotrivă", potrivit anunţului făcut în plenul Camerelor reunite de secretarul Camerei, Valeriu Zgonea.

Cei 21 de membri ai noului Guvern au depus, luni, la Palatul Cotroceni, în prezenţa şefului statului, a aproape 200 de parlamentari şi a judecătorilor Curţii Constituţionale, jurământul de credinţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premierul Boc trebuie să demisioneze din funcţia de primar în 15 zile de la depunerea jurământului.
 Vizualizări articol: 584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premierul Boc trebuie să demisioneze din funcţia de primar în 15 zile de la depunerea jurământului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei