Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Avem datoria să stopăm declinul sportului

Marţi, 23 Decembrie 2008 (15:00:13)
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, la ceremonia de instalare a Monicăi Iacob Ridzi în funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului, că Guvernul pe care îl conduce îşi propune să stopeze declinul sportului românesc.

Boc spune că înfiinaţarea acestui minister s-a făcut din nevoia consolidării performanţei sportive, aflată în declin în ultima vreme. "A fost un obiectiv politic al nostru accentul pe educaţie şi sport. E necesar acest minister, din nevoia consolidării performanţei sportive. Am văzut performanţele pe care le-am avut la ultimele competiţii europene, mondiale şi olimpice. Din nefericire, asistăm la un declin al performanţei sportive. Cred că avem datoria ca factor de guvernare să stopăm declinul şi pe pereţii din acest sediu să figureze cât mult mai multe personalităţi ale lumii sportive care au reuşit la Olimpiadă, la competiţii mondiale sau europene", a spus premierul.

Emil Boc este de părere performaţele României la viitoare Jocurilor Olimpice vor depinde şi de modul în care noul ministru va conduce acest domeniu. "Practic, pregătirea viitoarei Olimpiade începe acum. Şi cred că performanţa de la viitoarea Olimpiadă va depinde şi de modul cum va înţelege doamna ministru, împreună cu echipa sa, modul de a o pregăti. Românii au fost obişnuiţi cu performanţa. Trebuie să le redăm românilor speranţa că putem să facem acest lucru. Talente avem, important este să le ştim, să le oferim şansa de a se manifesta şi de a ajunge acolo unde pot", a declarat Boc.

Primul ministru consideră că practicarea sportului poate ajuta la îndepărtarea copiilor de droguri şi violenţă, iar MTS poate atrage tineretul către practicarea mişcării în mod organizat, în cadrul cluburilor.

"Am uitat să facem sport. Preferăm să stăm mai mult în faţa calculatorului, în maşină, la televizor, preferăm din nefericire să avem situaţii în care la nivel local copiii să fie implicaţi în consum droguri, găşti de cartier şi violenţă, decât în activităţi sportive. Sportul este o alternativă la toate acestea. Nu degeaba se spune că o minte sănătoasă poate fi doar într-un corp sănătos, iar pentru asta cred că ministerul are o mare răspundere, pentru a încuraja sportul ca mod de viaţă. Aici ar fi sprijinul pe care ministerul poate să-l ofere prin politici coerente, pentru a facilita înscrierea copiilor în cluburile sportive", a spus el.

La un moment dat, Boc a afirmat că nu mai ştie "în ce barcă" este, cea de primar sau cea de premier: "Eu ştiu ca primar, câte dificultăţi am sau aveam - nici nu ştiu acum în ce barcă sunt - cu ceea ce însemna violenţa la nivelul tinerilor, găştile de cartier, drogurile. Îmi pun mari speranţe că acest minister va reuşi să contrabalanseze ceea ce se arată în momentul de faţă, adică prevalenţa spre celelalte acţiuni, mai puţin sportive."

MTS s-a desfiinţat în anul 2003, când a fost necesară micşorarea numărul de ministere, în conformitate cu criteriile de aderare la Uniunea Europeană. În locul MTS a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Sport (ANS), instituţie ce a fost condusă până în prezent de Octavian Bellu. Noul Guvern a decis reînfiinţarea MTS, iar funcţia de ministru a fost preluată, începând de marţi, de Monica Iacob Ridzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Avem datoria să stopăm declinul sportului.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Avem datoria să stopăm declinul sportului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei