Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Principiul Al Capone

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Televiziunile şi presa scrisă centrală ne-au delectat în ultimele câteva zile cu extrase din opera vorbită a clasicului în viaţă Gigi Becali.

Dincolo de emoţiile ”pe partea economică” de care eram în deplină cunoştinţă de cauză din mai vechile înregistrări radio achiziţionate şi ele, la vremea lor, reînnoite acum, dar cu alţi destinatari, rămâne în continuare să ne îngrozim şi să ne cutremurăm de lanţul interminabil de infracţiuni pe care le poate comite cineva în ţara asta prost făcută, fără să i se întâmple nimic. Ba dimpotrivă: de la nivelul colosalei averi frauduloase să “i se rupă” (citat din clasicul amintit) de “toţi procurorii” (aceeaşi sursă).

Nu e nevoie să răscolim istoria şi memoria pentru a arăta prin ce fel de trafic de influenţă, de escrocherii imobiliare, de falsuri în acte şi câte şi mai câte şi-a dobândit infractorul averea, inclusiv echipa de fotbal (şi şi-a amplificat tupeul şi grobianismul proporţional cu aceasta). Mult mai bine ar fi să citim cu atenţie extrasele din fonoteca de aur a DNA, din care putem constata, fără pic de efort, că sintagma „fotbal penal”, pe care eu o folosesc extrem de frecvent, are deplină acoperire în toate structurile şi la toate nivelurile, Becali acesta fiind doar întâmplător, acum, partea vizibilă a acestui iceberg maro şi cumplit de urât mirositor. Dar, din amintitele înregistrări, ne dăm seama că şi fotbaliştii ar cam trebui băgaţi la pârnaie, că şi alţi preşedinţi de club ar trebui să împartă celula cu Gigi, că nici antrenorul Naţionalei nu trebuie omis, mai ales că el ar deveni, cu acest prilej recidivist, întocmai ca şi Corleone, desigur băgat şi el, până la ochii ăia bulbucaţi, în rahatul general.

Am mai spus şi asta: pe Al Capone nu zecile de crime l-au înfundat, deşi erau cunoscute de toată lumea, ci o cât se poate de banală evaziune fiscală. De aia mă gândesc că principiul Al Capone ar putea funcţiona şi la noi. Nu hectarele traficate cu spurcăciunile de generali, nu transferurile de  “fotbalişti” cu spălarea aferentă de bani prin Cayman, nu însuşirea prin şantaj şi falsuri a echipei Steaua îl vor băga la zdup pe derbedeu, ci vreo două, trei telefoane! Acela cu finul Rădoi, acela cu Mititelu, acela cu Corleone. Iar dacă se cară toţi golanii, în bloc, la pârnaie, fiţi siguri că fotbalul românesc n-o să aibă nimic de suferit. De fapt, n-o să mai existe.

Dumneavoastră, un Crăciun fericit!Lor, cum le-o fi norocul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principiul Al Capone.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Principiul Al Capone5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei