Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu le spune diplomaţilor că trebuie să înveţe limbile de la Marea Caspică

Marţi, 23 Decembrie 2008 (15:26:49)

Preşedintele Traian Băsescu le-a transmis, marţi, diplomaţilor români, că vor trebui să îşi orienteze atenţia către zona Caspică, şi ar trebui să înveţe limbile din această zonă, România fiind la zona de contact din care poate face servicii Uniunii Europene.

"Va trebui să învăţăm limbile care se vorbesc spre Marea Caspică", a spus, râzând, Băsescu.

"Vorbim foarte bine limbile europene, vorbim foarte bine engleza americană dar va trebui să învăţăm foarte bine Azerbaidjanul, kazahstanul, Turkmenistanul şi toată zona de mare interes pentru Europa, pentru că noi suntem la zona de contact din care putea face servicii Uniunii din care facem parte – Uniunea Europeană- dar în acelaşi timp servicii majore României", a adăugat şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a început discursul de la învestirea în funcţie a ministrului de Externe, glumind. El a fost invitat să ia cuvântul după ministrul Lazăr Comănescu şi înainte de a vorbi Cristian Diaconescu. Şeful statului a ezitat şi şi-a început discursul râzând: "Sunt obişnuit să trag concluziile", a spus el.

Preşedintele a arătat că ultimii patru ani au însemnat pentru România, din punctul de vedere al politicii externe, conturarea unei identităţi. "Ultimii patru ani au însemnat pentru România, din punctul de vedere al politicii externe, conturarea unei identităţi, fie că ne referim la Marea Neagră sau la Balcanii de Vest", a spus Băsescu.

Potrivit şefului statului, pentru politica externă românească, ultimii patru ani au însemnat şi consolidarea parteneriatului strategic cu SUA. "În România s-a creat accesul trupelor americane în baze româneşti. În acelaşi timp, a urmat consolidarea relaţiei cu Statele Unite prin interesul investiţional, prin interesul manifestat pentru România de către marile companii americane", a adăugat Băsescu.

"Aş spune că şi din acest punct de vedere România a prins contur iar parteneriatul strategic s-a realizat în acţiune practică, economică, politică şi militară, element care a culminat cu onoarea pe care am avut-o să organizăm cel mai amare summit din istoria NATO, eveniment ce s-a făcut cu un sprijin deosebit de puternic din partea Statelor Unite", a spus Băsescu.

El s-a referit, de asemenea, şi la parteneriatul strategic cu Coreea de Sud.

"Este un parteneriat care poate aduce avantaje excepţionale din punct de vedere investiţional României iar rolul diplomaţilor dar şi al misiunilor economice de pe lângă ambasade trebuie să fie cel care să producă deschiderile practice după ce cele politice s-au făcut", a spus Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu le spune diplomaţilor că trebuie să înveţe limbile de la Marea Caspică.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu le spune diplomaţilor că trebuie să înveţe limbile de la Marea Caspică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei