Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Libertate scumpă

Cauţiune de 50.000 de lei, pentru a ieşi din arestul poliţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Arestat în urmă aproape o săptămână pentru constituirea unui grup infracţional organizat, tentativă de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, Vasile Ghinghilovschi (43 de ani), patronul unei firme de schimb valutar, cu mai multe puncte de lucru pe raza municipiului Suceava, are mari şanse să iasă din spatele gratiilor, în schimbul a 50.000 de lei.

Ieri după-amiază, Tribunalul Suceava a admis cererea de eliberare provizorie pe cauţiune a lui Ghinghilovschi, hotărând ca acesta să plătească în schimbul libertăţii provizorii suma de 50.000 de lei. Judecătorii i-au mai pus în vedere afaceristului sucevean că nu are voie să părăsească ţara fără încuviinţarea magistraţilor sau să-şi schimbe locuinţa şi că trebuie să se prezinte de fiecare dată când este chemat de anchetatori.

Judecătorii Tribunalului Suceava i-au interzis, de asemenea, lui Vasile Ghinghilovschi să deţină sau să folosească arme şi să ia legătura cu ceilalţi învinuiţi sau cu martorii.

În cazul în care va încălca vreuna dintre aceste interdicţii, i-au atras atenţia judecătorii omului de afaceri, se va întoarce în spatele gratiilor şi va pierde şi cauţiunea.

Totuşi, Ghinghilovschi mai are puţin de aşteptat până când va afla dacă va scăpa sau nu din celula din beciurile poliţiei, acolo unde a fost încarcerat la cererea procurorilor DIICOT. Aceştia din urmă, nemulţumiţi de decizia de ieri a Tribunalului Suceava, au declarat recurs.

 

Prinşi de grănicerii ucraineni

Vasile Ghinghilovschi este acuzat de procurorii DIICOT că face parte din gruparea de contrabandişti în care ar fi implicat, potrivit aceloraşi surse, şi Constantin Hulubaş (50 de ani), din municipiul Suceava, fost comisar şef în poliţia de frontieră, ieşit la pensie la începutul acestei luni.

În total, numărul învinuiţilor din acest dosar este de şase, alături de fostul ofiţer în poliţia de frontieră şi patronul caselor de schimb valutar fiind arestaţi preventiv şi Gheorghe Timiş (44 de ani), din municipiul Suceava, Ilie Moşulea (34 de ani) şi Ion Timiş (44 de ani), ambii din Ulma, precum şi Ion Burlacu (29 de ani), din Vatra Dornei.

Cei şase, susţin anchetatorii, încercau în noaptea de 5/6 decembrie 2008 să treacă din Ucraina în România, peste frontiera verde din zona Ulma, nu mai puţin de 50 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană. Dacă treaba ar fi mers, au mărturisit, ulterior, o parte dintre membrii reţelei, alte 100 de baxuri ar fi fost programate pentru a fi introduse în ţară în perioada următoare.

Din nefericire, planurile le-au fost date peste cap, trei dintre contrabandişti fiind prinşi de grănicerii ucraineni în acea seară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cauţiune de 50.000 de lei, pentru a ieşi din arestul poliţiei.
 Vizualizări articol: 2355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Cauţiune de 50.000 de lei, pentru a ieşi din arestul poliţiei3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei