Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 dec 2008 - Anul XIII, nr. 301 (3982)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de buget, dar cunoşteau situaţia

Marţi, 23 Decembrie 2008 (12:53:47)

Noii miniştri şi preşedintele Traian Băsescu se declară surprinşi de situaţia bugetului, deşi cunoşteau toată situaţia, iar aceste declaraţii fac parte dintr-o campanie, a declarat, marţi, fostul ministrul al Finanţelor Varujan Vosganian.

"Visteria unei ţări nu este la Ministerul Finanţelor, ci la Banca Naţională. Actualul guvern a lăsat mult mai mulţi bani decât a găsit. Bugetul unei ţări nu e visteria. El preia impozite şi face cheltuieli. Bugetul României, de 18 ani, e în deficit. Deci un buget nu poate să aibă şi deficit, şi bani", a spus Vosganian.

El a afirmat că a cerut răspicat celor din minister să lase banii din Fondul de Dezvoltare, câteva sute de milioane de euro, pentru a asigura finanţarea noului guvern în luna ianuarie.

Pe de altă parte, Vosganian spune că are o relaţie foarte bună cu noul ministru al Finanţelor, Gheorghe Pogea, şi noul ministru al Economiei, Adriean Videanu, colaborând cu aceştia la programul economic al Alianţei DA în 2004.

În ceea ce priveşte plăţile din luna decembrie, Vosganian susţine că Ministerul Economiei şi Finanţelor a asigurat toate sumele necesare, chiar cu prioritate pentru salarii, pensii şi alocaţii.

Unele întârzieri semnalate de presă au ţinut, potrivit fostului ministru, exclusiv de procedurile locale.

"Deşi preşedintele a spus că află acum de buget, şi asta face parte tot din registrul obişnuit al discursului politic", a spus Vosganian.

El susţine că afirmaţiilor premierului Emil Boc şi ale lui Pogea pe această temă "fac parte din protocolul electoral".

Boc a declarat, marţi, la ceremonia de predare-primire a ministerelor Finanţelor şi Economiei, că, deşi informaţiile privind veniturile bugetare sunt proaste, noul guvern va trebui să găsească soluţii şi să nu se resemneze.

"În funcţie de informaţiile de la cei doi miniştri, voi şi eu capabil să dau răspunsuri privind salariile, pensiile, decizii pe care vreau să le fundamentez foarte bine. (...) Am înţeles de la domnul Vosganian că veniturile la buget sunt în continuă scădere. Este o veste proastă, dar nu trebuie să ne resemnăm şi să nu găsim soluţii. Sunt optimist că vom putea găsi soluţii", a spus Boc.

După ceremonia de predare-primire, Pogea a rămas în minister, pentru a discuta cu directorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de buget, dar cunoşteau situaţia.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vosganian: Noii miniştri şi Băsescu se declară surprinşi de buget, dar cunoşteau situaţia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei