Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat: PSD preia şefia comisiei juridice, PDL, pe cea de buget-finanţe iar PNL, comisia economică

Marţi, 16 Decembrie 2008 (16:21:42)
Comisia juridică a Senatului va fi condusă în legislatura 2008-2012 de PSD, Comisia pentru buget, finanţe va reveni PDL, Comisia economică va fi condusă de un liberal, iar preşedinţia Comisiei de drepturile omului va reveni UDMR, potrivit algoritmului negociat, marţi, de grupurile parlamentare.

În urma negocierilor, care au avut loc în fostul birou al vicepreşedintelui Senatului Corneliu Vadim Tudor, Alianţa PSD+PC va avea dreptul la şase funcţii de preşedinte de comisie permanentă.

Astfel, din partea Alianţei vor fi nominalizaţi preşedinţi pentru Comisia juridică, Comisia pentru agricultură, Comisia pentru politică externă, Comisia pentru sănătate, Comisia pentru cultură, şi Comisia pentru egalitate de şanse.

Vor fi conduse de democrat-liberali şase comisii de specialitate: Comisia pentru buget, finanţe, Comisia pentru administraţie publică, Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului şi Comisia pentru regulament.

PNL va avea preşedinţi la trei comisii permanente - Comisia economică, Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi Comisia pentru cercetarea abuzurilor.

Potrivit negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, la Comisia juridică, funcţia de vicepreşedinte şi cea de secretar va reveni, pe parcursul celor patru ani de legislatură, PDL, iar la Comisia pentru buget finanţe va fi un vicepreşedinte de la Alianţa PSD+PC şi un secretar liberal.

Cele două funcţii, de vicepreşedinte şi secretar, de la Comisia economică, condusă de un liberal, vor fi împărţite de PDL şi Alianţa PSD+PC.

La Comisia pentru agricultură, preşedintele social-democrat va fi asistat de un vicepreşedinte democrat-liberal şi de un secretar de la UDMR.

În cadrul Comisiei pentru politică externă, funcţiile de vicepreşedinte şi de secretar au fost atribuite, potrivit negocierilor, PDL şi Alianţei PSD+PC.

La Comisia pentru administraţie, funcţia de vicepreşedinte revine PNL, iar cea de secretar Alianţei PSD+PC.

Vicepreşedintele Comisiei pentru apărare va fi un senator social-democrat, iar secretar va fi un democrat-liberal. Funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă va fi ocupată de un liberal, iar cea de secretar, de un senator al Alianţei PSD+PC.

Un social-democrat va fi vicepreşedinte la Comisia pentru învăţământ, care va avea un secretar de la PNL. La Comisia pentru sănătate, PDL va numi şi vicepreşedintele şi secretarul, în toţi cei patru ani de legislatură.

În cadrul Comisiei pentru cultură, funcţia de vicepreşedinte revine UDMR, iar cea de secretar este alocată PDL.

PNL va numi vicepreşedintele Comisiei pentru drepturile omului, iar Alianţa PSD+PC – secretarul. PDL va avea un vicepreşedinte la Comisia pentru egalitate de şanse, secretarul urmând să fie propus de Alianţa PSD+PC.

Grupul social democrat din Senat va avea un vicepreşedinte la Comisia pentru privatizare, unde secretar va fi un liberal. La Comisia pentru cercetarea abuzurilor, funcţia de vicepreşedinte revine Alianţei, iar cea de secretar democrat-liberalilor, aceeaşi repartizare făcându-se şi la Comisia pentru regulament.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat: PSD preia şefia comisiei juridice, PDL, pe cea de buget-finanţe iar PNL, comisia economică.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat: PSD preia şefia comisiei juridice, PDL, pe cea de buget-finanţe iar PNL, comisia economică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei