Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mama care a dat în judecată statul pentru indemnizaţia pentru tripleţi a câştigat procesul definitiv

Marţi, 16 Decembrie 2008 (17:18:09)
Înalta Curte de Casţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, marţi, contestaţia Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Alba faţă de hotărârea judecătoarească prin care i s-a dat câştig de cauză mamei care reclama statul că îi plăteşte indemnizaţie doar pentru un singur copil, deşi are tripleţi.

Instanţa supremă a respins şi această contestaţie, numită contestaţie în anulare, fiind ultima prevăzută de legislaţie, astfel că mama tripleţilor, Ionela Danciu, poate începe punerea acesteia în aplicare.

În timpul şedintei de judecată, Ionela Danciu a reclamat judecătorilor că Direcţia de Muncă Alba încearcă tergiversarea contestaţiei pe care a făcut-o. Aceasta a precizat că instituţia nu a depus până la termenul de judecată motivele care au stat la baza contestaţiei în anulare.

Danciu, care s-a reprezentat singură, a spus că decizia instanţei supreme prin care ea a câştigat procesul cu statul este una corectă.

La ieşirea din sala de judecată, Ionela Danciu a spus că "greul nu a trecut încă", precizând că instituţia cu care se judecă a făcut şi o cerere de revizuire a deciziei prin care ea a câştigat. Această cerere se va judeca la instanţa supremă în 27 ianuarie 2009.

În respectiva cerere de revizuire, Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Alba arată că, la soluţionarea cauzei pe fond, trebuia citat şi Guvernul României.

"Solicităm încuviinţarea cererii de revizuire şi schimbarea în totalitate a hotărârii 3386 din 2008 în sensul admiterii recursului, casarea hotărârii de fond şi trimiterea cauzei la aceeaşi instanţă de judecată în vederea introducerii în cauză a emitentului actului administrativ, respectiv Guvernul României", se arată în cererea de revizuire a Direcţiei de Muncă şi Incluziune Socială Alba.

O femeie din Aiud, judeţul Alba, a câştigat, în 9 octombrie, la un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Alba, pe care o acţionase în judecată pentru că are tripleţi, dar primeşte indemnizaţie pentru un singur copil.

Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Alba a făcut contestaţie în anulare împotriva deciziei la un alt complet de judecată. Concret, Direcţia a formulat, în 20 octombrie, contestaţie în anulare, această acţiune fiind o cale extraordinară de atac prevăzută de normele legale.

Ionela Danciu a dat în judecată Direcţia Muncii Alba din 2006, întrucât primise indemnizaţie doar pentru un singur copil. În august 2008, ea a câştigat în primă fază procesul la Curtea de Apel Alba, care a admis excepţia de nelegalitate. Potrivit Legii 148/2006, modificată printr-o ordonanţă de Gurvern, mamele primesc indemnizaţie la fiecare naştere. Legea nu face însă nicio referire la mamele care la o singură naştere pot aduce pe lume doi-trei sau mai mulţi copii.

Direcţia Muncii Alba a atacat decizia Curţii de Apel Alba la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul ca nefondat.

Astfel, femeia a cerut să i se dea retroactiv banii care le-ar fi revenit de drept celorlalte două fetiţe, suma ridicându-se la 288 de milioane de lei vechi.

Potrivit statisticilor, în România 3.500 de femei nasc anual gemeni şi 1.500 tripleţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mama care a dat în judecată statul pentru indemnizaţia pentru tripleţi a câştigat procesul definitiv.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mama care a dat în judecată statul pentru indemnizaţia pentru tripleţi a câştigat procesul definitiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei