Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 dec 2008 - Anul XIII, nr. 295 (3976)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crin Antonescu, vicepreşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu, preşedinte al comisiei de apărare

Marţi, 16 Decembrie 2008 (16:20:50)
Liberalii au dobândit, marţi, în urma negocierilor algoritmului politic, o funcţie de vicepreşedinte care va reveni lui Crin Antonescu, una de secretar pentru Cornel Popa şi alta de chestor, pentru care este propus Dan Radu Ruşanu, dar şi şefia comisiilor pentru apărare, abuzuri şi economică.

Liderul grupului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că, în urma negocierilor, "PNL a obţinut în viitorul Birou Permanent un post de vicepreşedinte, pentru care este desemnat senatorul Crin Antonescu, unul de secretar pentru care este propus liberalul Cornel Popa, şi încă una de chestor, careva fi ocupată de Dan Radu Ruşanu".

În plus, Haşotti a susţinut că PNL a obţinut şi "şefia a trei comisii parlamentare de specialitate - Comisia pentru apărare, Comisia economică şi Comisia pentru abuzuri", menţionând că "nu au fost stabiliţi încă senatorii liberali care vor asigura preşedinţia acestor comisii".

Conform unor surse liberale, şefia Comisiei de apărare va fi preluată, cel mai probabil, de Teodor Meleşcanu, iar Comisia Economică de Varujan Vosganian.

Reprezentanţii grupurilor parlamentare de la Senat ale Alianţei PSD+PC, PDL, PNL şi UDMR s-au întâlnit, marţi, în jurul prânzului, pentru a negocia repartizarea funcţiilor de conducere din Biroul Permanent şi de la comisiile de specialitate ale acestei Camere, în funcţie de algoritmul rezultat în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie.

Preşedinţia Senatului va fi asigurată de Alianţa PSD+PC, în timp ce, pe parcursul celor patru ani de legislatură, doi dintre vicepreşedinţii acestei Camere vor fi face parte din Partidul Democrat Liberal, potrivit algoritmului Biroului Permanent convenit, marţi, de liderii grupurilor senatoriale.

În legislatura 2008-2012, unul dintre cei patru vicepreşedinţi ai Senatului va fi social-democrat, ultima funcţie de acest fel rămasă fiind atribuită PNL, cu excepţia primei sesiuni parlamentare din anul 2012, când acestă demnitate va reveni unui reprezentant al Alianţei PSD+PC.

Pe parcursul celor patru ani, PDL, Alianţa PSD+PC şi PNL vor avea câte un secretar în Biroul Permanent al Senatului.

O funcţie de secretar va fi împărţită între PDL şi Alianţa PSD+PC, democrat-liberalilor revenindu-le acest post până în anul 2010, restul sesiunilor până la încheierea legislaturii această funcţie fiind alocată social-democraţilor.

Cele patru funcţii de chestor au fost atribuite, pe parcursul tuturor celor opt sesiuni parlamentare, PDL, Alianţei PSD+PC, PNL şi UDMR.

La negocieri au participat Mircea Geoană, Miron Mitrea, Ilie Sârbu, Viorel Arcaş, Ioan Toma (Alianţa PSD+PC), Radu Berceanu, Gheorghe David şi Alexandru Pereş (PDL), Dan Radu Ruşanu şi Puiu Haşotti (PNL) şi Verestoy Attila (UDMR).

Negocierile pentru funcţiile parlamentare din PB şi de la comisiile din Camera Deputaţilor vor fi purtate, marţi după-amiaza, potrivit deputatului Mihai Voicu, care împreună cu Eugen Nicolăescu au fost delegaţi de grupul deputaţilor PNL să participe la aceste discuţii cu reprezentanţii celorlalte partide parlamentare, în urma cărora se va stabili algoritmul politic de la Cameră.

Surse din PNL au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că liberalii vor obţine, la Camera Deputaţilor, o funcţie de vicepreşedinte pe parcursul întregii legislaturi, pentru care grupul parlamentar l-a desemnat pe liberalul Bogdan Olteanu, care va fi şi candidatul formaţiunii pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Conform acestora, PNL ar mai putea primi pentru şase sesiuni parlamentare o poziţie de chestor, în cadrul BP-urilor, urmând ca la următoarele cinci sesiuni să primească un post de secretar.

"Vom primi, conform algoritmului câte o funcţie de vicepreşedinte pe Cameră pentru opt sesiuni parlamentare, apoi o poziţie de chestor pentru şase sesiuni, şi una de secretar pentru următoarele cinci sesiuni. Poziţia de chestor ar putea deveni una pe întreg mandatul, şi pentru Cameră am decis că va fi ocupată de Dan Motreanu. În cazul în care se va decide în partid preluarea poziţiei de secretar, aceast va fi ocupată de Mihai Voicu", au explicat sursele citate, menţionând că PNL se aşteaptă să primească şi în Camera inferioară şefia a trei comisii parlamentare.

Sursele menţionate au afirmat că liberalii propuşi pentru funcţiile de la Cameră au fost votaţi în şedinţa de grup, Olteanu obţinând 55 de voturi "pentru", Motreanu, 61 de voturi favorabile, iar Mihai Voicu, 32 de voturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crin Antonescu, vicepreşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu, preşedinte al comisiei de apărare.
 Vizualizări articol: 501 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crin Antonescu, vicepreşedinte al Senatului, Teodor Meleşcanu, preşedinte al comisiei de apărare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei