Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Dacă nu reşim să impunem prim-ministru de la noi, mai bine mergem o perioadă în opoziţie

Duminică, 7 Decembrie 2008 (17:50:41)
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase a declarat duminică după-amiază că, dacă partidul său nu va reuşi să-şi impună premierul în viitorul Cabinet, este mai bine ca PSD să meargă pentru o perioadă în opoziţie, în vederea asigurării echilibrului scenei politice.

“Eu cred că, dacă nu reusim să echilibrăm scena politică şi dacă nu reusim să impunem un premier de la noi, pe un program pe care să îl susţinem în cadrul viitorului Guvern, soluţia cea mai bună este sa intrăm pentru o perioada in opoziţie”, a declarat Năstase.

Întrebat de ce ar trebui să se întâmple acest lucru, Năstase a precizat: “Tocmai pentru a asigura un echilibru politic. Există un preşedinte care vine din zona PDL. Cred că nu ar fi bine ca toată puterea să se concentreze într-o singură zonă şi ar fi important, din punct de vedere al democraţiei, să existe un anumit echilibru al puterii, care să poată asigura societatea civilă, cetăţenii României, împotriva unor tentaţii de abuz, de autoritarism”.

Năstase şi-a exprimat speranţa ca PSD să reuşească să impună un premier care, cu expertiza social-democraţilor şi cu experienţa guvernărilor anterioare, să facă faţă unei perioade dificile de criză.

Întrebat dacă doreşte o alianţă cu PNL, Năstase a precizat că, în cadrul unei înţelegeri cu liberalii, “lucrurile ar fi şi mai simple”.

“După doi ani în care PNL totuşi a avut un premier, în condiţiile în care PSD a sprijinit acest Guvern şi pe acest premier, ar fi acum firesc - avem de două ori mai multe mandate - ca premierul sa vina din partea PSD”, a subliniat Năstase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Dacă nu reşim să impunem prim-ministru de la noi, mai bine mergem o perioadă în opoziţie.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Dacă nu reşim să impunem prim-ministru de la noi, mai bine mergem o perioadă în opoziţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei