Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Fiecare dintre noi vrea să coaguleze guvernul în jurul său

Duminică, 7 Decembrie 2008 (15:22:17)
Preşedintele PDL Emil Boc a declarat duminică, după întâlnirea cu PSD, că democrat-liberalii şi social-democraţii au păreri diferite în privinţa formării Guvernului, fiecare dorind ca Executivul să se "coaguleze" în jurul său şi să primească, în consecinţă, poziţia de premier.

"Rămânem pe poziţii diferite în cee ce priveşte poziţia de guvernare. Ambele partide şi-au păstrat punctul de vedere potrivit căruia fiecare se consideră îndreptăţit să coaguleze în jurul premierului de la o formaţiune sau alta nucleul viitoarei guvernări", a anunţat Emil Boc.

Boc a avertizat, însă, că, deşi PDL şi PSD vor fiecare să desemneze premierul viitorului guvern, această decizie o are doar preşedintele României.

"Probabil va mai fi nevoie de o nouă intervenţie a şefului statului pentru a putea să coagulăm în jurul factorului constituţional, care este preşedintele României, necesitatea unei majorităţi", a explicat liderul PDL.

Emil Boc a spus că a convocat, luni, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, pentru a se discuta problema negocierii cu PNL şi PSD, pentru formarea unei noi majorităţi parlamentare, care să susţină viitorul Guvern.

"Vom lua o decizie politică, dar va avea un rol extrem de important şeful statului în coalgularea acestor negocieri", a spus Boc.

El a completat că negocierile pentru Guvern nu implică şi problema alegerilor prezidenţiale de anul viitor: "În această ecuaţie nu intră preşedintele României. El va trebui să îşi exprime o opţiune, care este foarte largă în acest moment, dat fiind că niciun partid nu are majoritate în Parlament".

Preşedintele PDL a susţinut că, în acest moment, democrat-liberalii cer să aibă premierul, dar că nu sunt absurzi, realizând că nu îşi pot impune toate punctele prevăzute de programul de guvernare al PDL.

Întrebat dacă este posibilă o guvernare împărţită în câte doi ani, Boc a răspuns: "Opţiunea noastră este pentru o guvernare consistentă de patru ani, nu de partajări ale ciolanului. Vrem un Guvern cât mai apropiat, nu mai departe de sărbătorile Crăciunului".

"Şeful statului are cheile viitoarei guvernări", a conchis Boc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Fiecare dintre noi vrea să coaguleze guvernul în jurul său.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Fiecare dintre noi vrea să coaguleze guvernul în jurul său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei