Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La cererea nemţilor

Patronul de la „Total Chagall”, arestat, ieri, pentru o tentativă de omor petrecută acum 15 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Patronul clubului „Total Chagall” din municipiul Suceava, Marcel Cuşnir, în vârstă de 42 de ani, a fost arestat, ieri după-amiază, de judecătorii Curţii de Apel Suceava, în baza unei sesizări trimise de Interpol, potrivit căreia pe numele suceveanului a fost emis un mandat european de arestare de către autorităţile din Germania.
Cuşnir este acuzat de nemţi pentru o tentativă de omor petrecută în Germania, în urmă cu nu mai puţin de 15 ani.
Patronul clubului din zona pieţei agroalimentare din cartierul George Enescu susţine că e vorba de o greşeală şi spune că habar nu are de învinuirile care i se aduc.

Săltat din stradă
Ieri, în jurul orei 11:00, Marcel Cuşnir se afla pe strada Mihai Viteazu, în apropierea viitorului sediu al clubului „Total Chagall”, care urmează să-şi schimbe locaţia.
La un moment dat, mai mulţi poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au înconjurat şi l-au anunţat că e reţinut în baza unui mandat european de arestare.
În jurul orei 14:00, omul de afaceri sucevean a fost dus la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, unde i s-au adus la cunoştinţă motivele pentru care nemţii au cerut arestarea şi extrădarea sa.
Surse judiciare ne-au mărturisit că ar fi vorba de un mandat european de arestare emis de procuratura din Nurnberg. Totuşi, mandatul cu pricina nu a ajuns încă la Suceava, fiind trimisă doar o sesizare Schengen, potrivit căreia Marcel Cuşnir este acuzat de tentativă de omor, tâlhărie şi vătămarea corporală gravă.
Mandatul, susţin surse judiciare, ar urma să ajungă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava la începutul săptămânii viitoare.

De ce este acuzat Cuşnir
Marcel Cuşnir, reiese din documentele trimise la Suceava de Biroul Naţional de Interpol, este acuzat că, la data de 7 ianuarie 1993, împreună cu doi complici (rămaşi neidentificaţi) au jefuit un bărbat.
Fapta s-ar fi petrecut pe un pod din localitatea germană Zindorf.
Cuşnir şi complicii săi, susţin nemţii, vroiau să obţină de la respectivul cetăţean (n.r.-posibil tot român, nu se specifică în sesizarea trimisă datele de identificare ale victimei) o cheie de la un seif în care se aflau nu mai puţin de 8500 de mărci germane.
Cum victima nu a vrut să le dea cheia cu pricina, agresorii au trecut de la ameninţări la acte de violenţă.
După ce au lovit victima, au târât-o pe malul râului din apropiere şi au ţinut-o cu capul sub apă în încercarea de a o ucide.
Din datele furnizate de procurorii germani, agresorii au fost nevoiţi să-şi abandoneze victima, în momentul în care unul dintre ei a observat o patrulă de poliţie.
Deşi în sesizarea Schengen se arăta că agresorii i-au luat victimei banii pe care-i avea asupra sa, precum şi cheia pentru care ar fi pus la cale jaful, nu se specifică dacă aceştia au reuşit şi să golească seiful în care se aflau cele 8500 de mărci germane.

„Este foarte curios faptul că aceste acuzaţii apar după 15 ani”
Atât în faţa procurorilor, cât şi a judecătorilor, Marcel Cuşnir s-a declarat total surprins de acuzaţiile care i se aduc şi a spus că nu poate fi vorba decât de o greşeală a autorităţilor germane.   
Totuşi, el a fost arestat, ieri după-amiază, de către judecătorii Curţii de Apel Suceava pentru 5 zile, timp în care procurorii trebuie să prezinte instanţei mandatul european de arestare emis pe numele lui Cuşnir, tradus în limba română.
În acel moment, se va întruni un nou complet de judecată care va stabili dacă Marcel Cuşnir va rămâne încarcerat în arestul poliţiei şi dacă vor fi demarate procedurile de extrădare ale patronului sucevean, în baza legii 302/2004, privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.
Chiar dacă Marcel Cuşnir are dreptate şi totul este o greşeală, el va trebui să îşi susţină nevinovăţia, cel mai probabil, în faţa anchetatorilor din Germania.  
„Este foarte curios faptul că aceste acuzaţii apar după 15 ani, iar pasivitatea autorităţilor germane mi se pare cel puţin suspectă. În acest moment vorbim doar de o sesizare, o să discutăm mai multe când va ajunge şi acel mandat european de arestare la Suceava”, a declarat, aseară, apărătorul lui Marcel Cuşnir, avocatul Liviu Mihai.

A stat cinci zile în arest, din greşeală
În urmă cu aproape un an, tot în baza unui mandat european de arestare emis de nemţi a fost arestat şi un tânăr din Vicovu de Sus, Vasile Bodaş (30 de ani).
Tânărul a fost încarcerat pe data de 1 decembrie 2007, la cererea procurorilor din localitatea germană Stade, care îl acuzau pe vicovean de furtul mai multor calculatoare dintr-o şcoală din Germania.
După cinci zile în care a stat în arest, Bodaş a fost eliberat, pe motiv că autorităţile germane au trimis o nouă adresă în care specificau că mandatul european de arestare a fost revocat.
Nemţii nu s-au îngrămădit să dea prea multe explicaţii, motivând doar că mandatul fusese retras de mai multă vreme, însă, dintr-o greşeală, au uitat să informeze şi autorităţile române.
În finalul adresei, autorităţile germane au pus şi nişte scuze, care, însă, nu l-au încălzit cu nimic pe tânărul care a stat nevinovat în spatele gratiilor.
Deşi a vrut să dea statul german în judecată, Vasile Bodaş a renunţat să facă acest lucru, din lipsa banilor.  
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronul de la „Total Chagall”, arestat, ieri, pentru o tentativă de omor petrecută acum 15 ani.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 16 voturi
Patronul de la „Total Chagall”, arestat, ieri, pentru o tentativă de omor petrecută acum 15 ani4.4516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rre trimis de
( 6 dec 2008, 11:21:07
Nustiu ce sa cred , poate e nevinovat tipul insa un lucru este pur adevarat . Cam multi romani sau imbogatit si au derulat afaceri grele in tara pe seama talhariilor produse in europa .

In special in germania a mers bine aceste talharii , pana prin anii 1995 . Au spart telefoane , au dat in cap la nemti , au intrat peste ei in casa si le-au luat tot ce a fost de valoare , le-au spart casutele de vacanta si deasemeni le-au furat tot ce a fost de valoare , au jefuit magazine , au spart bancomate ......etc iar acum acesti infractori sunt mari oameni de afaceri .

.....si de aceia romanii au cinstea de care se stie peste hotare , mai grav este ca sufera oameni care nu au avut niciodata contact cu infractiunea , sufera oameni care vor sa munceasca cinstit .

Asta e , adevarul doare
2.   FIUL FOSTULUI PREFECT CUSNIR trimis de
( 6 dec 2008, 12:27:05
ACESTA ESTE FIUL FOSTULUI PREFECT AL SUCEVEI CUSNIR CARE DETINE CELE MAI IMPORTANTE SPATII DIN SUCEAVA CARE MAJORITATEA SUNT INCHIRIATE PE BANI BUNI.

SPERAM SA SE FACA DREPTATE.
2.1  RE: FIUL FOSTULUI PREFECT CUSNIR trimis de
( 6 dec 2008, 12:44:54
Gresesti. Acesta nu e fiul fostului prefect Cusnir. Este o simpla coincidenta de nume.
3.   RE:NU GRESESC ACESTA ESTE FIUL FOSTULUI PREFECT trimis de
( 6 dec 2008, 12:54:19
NU ESTE O SIMPLA COINCIDENTA MAJORITATEA TINERILOR DIN SV IL CUNOSC CA FIIND BAIATUL FOSTULUI PREFECT CUSNIR.SPER CA NEMTII SA FI GRESIT SI SA-SI CEARA SCUZE.
4.   Tzup la zdup ! trimis de
( 6 dec 2008, 13:41:18
bai dinescu,esti prost rau tare,asta nu e fiul lui cusnir fostu prefect,e alt cusnir. un cusnir tzepar caruia i s-a infundat. in sfarsit !
5.   Ochi ptr. ochi trimis de
( 7 dec 2008, 12:12:27
Romanii in general dupa revolutie care au furat din Germania, au recuperat ce-au luat si jecmanit nazistii in cel de-al 2-lea razboi mondial din tara noastra.

Injusta treaba e ca, strangatori cum santem noi romanii, am luat cam de vreo 5 ori inapoi.

Marcel, cu tine sper sa fie o confuzie, nu esti tu omul ala, te cunosc bine.Succes!
6.   ... trimis de
( 7 dec 2008, 15:07:50
Nu inteleg de ce respectivul cetatean roman a fost "saltat" de catre politie numai in baza unei... sesizari. Normal ar fi foat ca aceasta actiune sa se faca in baza unui mandat.

Oare daca autoritatile din romania ar trimite o sesizare autoritatilor germane, acestea ar actiona in baza acelei sesizari, sau ar asteptata pana la sosirea mandatului ???

Eu cred ca trebuia intai sa apara mandatul, apoi sa se actioneze, mai ales ca exista deja un precedent (tanarul din Vicovul de Sus) in care autoritatile germane au gresit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei