Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ordonanţă

Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri

Taxa de poluare auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 care au motoare mai mari de 2.000 de centimetri cubi, deoarece ordonanţa Guvernului aprobată joi scuteşte de la plată doar posesorii de maşini cu motorizări sub această cilindree.

În prezent, majoritatea dealerilor au în oferte maşini cu motoare Euro 4 mai mari de 2.000 cmc. Unii constructori, precum Audi şi BMW, sunt prezenţi cu modele care au motoare mari conforme cu normele Euro 4, cât şi cu restricţiile Euro 5.

De la 15 decembrie, pentru un Audi Q7 nou cu motor de 4,2 litri se va plăti o taxă de 11.000 de euro, iar pentru aceeaşi maşină echipată cu propulsor diesel de 3 litri cu filtru de particule cuantumul va fi de 4.800 de euro.

Pentru un Mercedes Benz C 200 CDI nou şi cu motor diesel de 2.148 cmc Euro 4 valoarea triplată va fi de aproape 2.800 de euro. Cumpărătorul unui Opel Vectra nou cu motor pe benzină de 2,2 litri va achita o taxă de circa 3.000 de euro.

Un alt exemplu este SUV-ul Renault Koleos echipat cu motor pe benzină Euro 4 de 2,5 litri, al cărui posesor va fi taxat la înmatriculare cu aproape 4.000 de euro.

O maşină Alfa Romeo 159 cu motor diesel Euro 4 de 2,4 litri şi cu filtru de particule va avea o taxă de poluare auto de 2.547 de euro. Pentru acelaşi model, dar echipat cu motor Euro 4 pe benzină de 2,2 litri, taxa va fi de 3.555 euro.

Mazda CX-7 echipată cu motor de 2,3 litri pe benzină va avea o taxă de 4.209 euro, iar pentru o Mazda6 cu motor pe benzină de 2,5 litri taxa ajunge la 3.495 euro.

Cumpărătorii de maşini noi Euro 4 cu motoare care nu depăşesc 2.000 cmc vor fi scutiţi de la plata taxei de poluare auto în perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009, potrivit ordonanţei Guvernului.

De la 1 octombrie 2009 maşinile vândute în Uniunea Europeană trebuie să respecte obligatoriu normele de poluare Euro 5. Astfel, după ce perioada de suspendare a taxei pentru autoturismele noi cu motoare de până la 2 litri va expira, va fi permisă doar comercializarea modelelor Euro 5.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Taxa auto se va tripla şi pentru maşinile noi Euro 4 cu motoare mai mari de 2 litri1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Incepe revolutia trimis de
( 7 dec 2008, 12:33:29
se pare ca ce a fost in decembrie 89 a fost degeaba. incepem o noua revolutie acum in decembrie 2008 , dam jos guvernul asta de incompetenti si ne omoram conducatorii acestei tari , pentru ca e ceva normal sa-l spanzuri pe tariceanu , dam in judecata serviciul RAR , dam in judecata Romania , nu cred ca uniunea europeana va adopta aceasta lege cu triplarea taxelor auto , numai ca sa protejeze masinile lui Tariceanu -razgandeanu ,cu zambetul lui pervers , ne-a facut pe toti , incompetentul , imputitul , banditul .
2.   BLESTEM trimis de
( 7 dec 2008, 12:40:48
sa crape inima in tine si sa ia foc toate masinile tale , sa te pedepseasca Dumnezeu pentru faptele tale , Taricene , ESCROCULE, ti-ai batut joc de tara asta , jos PNL , IMPUTITII DRACULUI !
3.   Sunt de acord trimis de
( 7 dec 2008, 13:48:20
In ce priveste masinile cu cilindree mai mare de 2000 de cmc sunt intru totul de acord cu triplarea taxei si chiar mai mult pentru ca aceste masini sunt cumparate de nesimtiti care nu respecta pe nimeni si nimic si consider aceasta una din foarte putinele masuri bune luate de Tariceanu . Dar absolut impotriva taxei impuse la masinile secondhand aduse din Europa pentru ca aceasta reprezinta singura posibilitate de improspatare a parcului auto existent si de reducere a poluarii pentru ca altfel vom circula mult si bine cu Dacia, Lada , Wartburg ,Barkas ,Trabant si alte vechituri care polueaza mult mai mult decat o masina secondhand din Europa .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei