Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie

La Vornicenii Mici se deschide o fermă de porci automatizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O fermă în care vor fi rulate anual 6.000 de capete de porcine, complet automatizată, se deschide săptămâna viitoare în satul Vornicenii Mici din comuna Moara. Ferma, care include şi o fabrică de nutreţuri, va fi securizată, în interior urmând a putea intra doar persoana care se ocupă de îngrijirea porcilor.

„Toate operaţiunile sunt asistate de calculator. Furajarea şi adăparea animalelor se face printr-un sistem automat, iar dejecţiile se scurg prin nişte grătare aflate sub picioarele animalelor, fără să fie nevoie de intervenţia omului. În aceste condiţii, 2.000 de porci pot fi îngrijiţi în condiţii perfecte de unul, maxim doi oameni”, a explicat Gheorghe Scheuleac, patronul fermei de la Vornicenii Mici.

Afacerea a presupus o investiţie de aproximativ 2.100.000 de lei, jumătate reprezentând banii investitorului, iar restul fonduri obţinute prin SAPARD. 

Ferma va fi inaugurată astăzi, la ora 13.00, în prezenţa mai multor oficialităţi. Gheorghe Scheuleac a ţinut să precizeze că îi aşteaptă la inaugurare pe toţi fermierii interesaţi să vadă o fermă de porci realizată la cele mai înalte standarde, şi speră ca acest mod de lucru, bazat pe sistem automatizat, să reprezinte un exemplu şi pentru alţi suceveni.

Primii 2.000 de porci vor ajunge la fermă în câteva zile, aceştia fiind dintr-o rasă olandeză, care prezintă la maturitate până la 5% grăsime.

La nivelul judeţului Suceava, prin programul SAPARD au fost accesate fonduri pentru trei ferme de porci. Una, care se găseşte în Milişăuţi, a fost deschisă în urmă cu câteva luni de zile, în timp ce a treia, amplasată în comuna Dumbrăveni, urmează să fie inaugurată în curând.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Vornicenii Mici se deschide o fermă de porci automatizată.
 Vizualizări articol: 1308 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 13 voturi
La Vornicenii Mici se deschide o fermă de porci automatizată3.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei