Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Cum va arăta noul Spital Judeţean de Urgenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Lucrările efective de ridicare a noului Spital Judeţean de Urgenţă, care va fi amplasat pe terenul pe care se află acum câteva din pavilioanele Spitalului Vechi, vor fi demarate în primăvară, data concretă a începerii lucrărilor urmând a fi cunoscută în cursul săptămânii viitoare.

Aşa a anunţat, ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu, care a precizat că în momentul de faţă se lucrează la întocmirea documentaţiei pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie.

Proiectul standard al noului spital de urgenţă este inspirat după modelul austriac. Unitatea va avea o capacitate de 462 de paturi, o arie desfăşurată de 64.698 mp şi o arie utilă de 31.927 mp.

Spitalul va cuprinde unitatea de primiri urgenţe, servicii ambulatorii şi spitalizare de zi, departament de radiologie, imagistică şi explorări funcţionale, servicii tehnico-gospodăreşti: spălătorie centrală, depozit deşeuri, bucătărie centrală, depozit central materiale, camere tehnice etc., servicii conexe specifice spitalelor: endoscopie, farmacie, laborator central, morgă cu laborator de anatomie-patologica anexat, sterilizare centrală, vestiare centrale şi grupuri sanitare personal, o sală de conferinţe cu 100 de locuri, recepţie, zona de înregistrare, aşteptare, bloc operator, secţia de terapie intensivă generală adulţi / copii, secţii de spitalizare chirurgicală, secţii de spitalizare medicale, administraţie.

 

Actualul Spital Judeţean de Urgenţă va funcţiona în continuare

De asemenea, spitalul va avea heliport cu un punct de aterizare.

Noul spital din Suceava face parte din cele 32 noi unităţi spitaliceşti pe care ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, le-a promis a fi finalizate până în 2012. Valoarea totală a investiţiilor este de 13,7 miliarde de lei (circa 3,7 miliarde de euro), inclusiv TVA.

Indicatorii tehnico-economici pentru fiecare proiect în parte au fost aprobaţi prin hotărâre de guvern, anul trecut. Investiţiile vor fi finanţate în principal din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, de la bugetul de stat şi local, împrumuturi bancare şi credite externe.

La Suceava, licitaţia pentru construirea noului spital de urgenţă din Suceava a fost câştigată de consorţiul italian Inso Sistemi per la Infrastrutture Sociale SpA.

La finalizarea noii unităţi spitaliceşti, actualul spital judeţean de urgenţă va căpăta statut de spital municipal şi va funcţiona în continuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum va arăta noul Spital Judeţean de Urgenţă.
 Vizualizări articol: 809 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Cum va arăta noul Spital Judeţean de Urgenţă3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ORIBIL !!! trimis de
( 7 dec 2008, 01:47:21
OARE CINE A PROBAT ACEASTA URATENIE ? - copiata di Austria - Probabil ca si medici tot di Austria ii vom lua, poate si pacientii. ASTA INSEAMNA SA AI TEREN LA DISCRETIE. PROBABIL CA SI PRETURILE TOT DE AUSTRIA SUNT.
2.   FELICITARI EUGEN NICOLAESCU trimis de
( 7 dec 2008, 12:35:57
VA FELICIT DOMNULE MINISTRU NICOLAESCU PENTRU PROMISUNEA PE CARE A-TI FACUT O DE A CREA 35 DE UNITATI SPITALICESTI IN ROMANIA PRINTRE CARE SI AICI LA NOI IN SUCEAVA PRECUM SI PENTRU PROGRAMUL DE EFECTUARE A ANALIZELOR GRATUITE PRIN CARE FOARTE MULTI SUCEVENI AU SCAPAT DE ANUMITE COSTURI FINANCIARE PENTRU PLATA ACESTORA ...

CHIAR DACA NU SUNT ADEPTUL GUVERNARII PNL CONDUSA DE UN PRIM MINISTRU INGAMFAT SI TUPEIST PE DVS DOMNULE MINISTRU VA FELICIT SI CONSIDER CA A TI FOST SINGURUL MINISTRU COMPETENT AL ACESTEI GUVERNARI PNL.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei