Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Licitaţie

Firma privată a datornicului Dumitru Duduman, scoasă la mezat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Trecerea timpului demonstrează că încercarea lui Dumitru Duduman de achiziţiona bunurile SC MES SA Suceava, societatea pe care a condus-o aproape 20 de ani, s-a dovedit doar un tun ratat. Firma SC Machines Wood&Metal SRL Suceava, controlată de familia Duduman, cea care era dispusă acum mai bine de jumătate de an să plătească 116 miliarde de lei vechi pentru a pune mâna pe ceea ce a mai rămas din SC MES SA, are datorii uriaşe către bugetul de stat, motiv pentru care Fiscul a anunţat public că îi va scoate bunurile la vânzare.

 

Potrivit unui anunţ de vânzare remis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava, o serie de bunuri aparţinând debitoarei SC Machines Wood&Metal SRL, cu sediul în Suceava, calea Unirii, nr. 30F, urmează să facă obiectul unei licitaţii care se va organiza pe data de 23 decembrie 2008.

Pentru clădire staţie de îmbuteliere în suprafaţă de 615 mp, construită din cadre beton armat şi zidărie portantă, preţul de pornire al licitaţiei a fost stabilit la 413.817 lei, fără TVA. Al doilea obiectiv scos la vânzare de Fisc este un teren de 3.092 mp, preţul de evaluare, respectiv pornire a licitaţiei fiind stabilit la 703.430 lei, exclusiv TVA.

Bunurile SC Machines Wood&Metal SRL au fost scoase la vânzare pentru o datorie de 5,6 miliarde de lei vechi, sumă care s-a adunat numai în ultimele luni.

Reprezentanţii DGFP Suceava spun însă că licitaţia ar putea fi anulată dacă, până la termenul din 23 decembrie 2008, Dumitru Duduman îşi va achita toate datoriile pe care le-a acumulat prin firma SC Machines Wood&Metal SRL la bugetul de stat.

 

De unde avea bani Duduman?

SC Machines Wood&Metal SRL Suceava a fost constituită ca o afacere de familie. Dumitru Duduman deţine 50% din acţiunile firmei, în timp ce fiul acestuia, Andrei Duduman, are o cotă de 20%, diferenţa de 30% fiind în proprietatea unui anume Gelu Gafenco, fost şofer al directorului SC MES SA Suceava.

Interesant este că această firmă particulară a lui Dumitru Duduman, care a adunat datorii substanţiale la bugetul de stat, era pe cale să cumpere bunurile SC MES SA Suceava.

În urma unei pseudolicitaţii organizată de executorul judecătoresc Cezar Ţugui pe 31 martie 2008, SC Machines Wood&Metal SRL a câştigat dreptul de a intra în proprietatea tuturor spaţiilor verzi de aproape 10.000 mp, construcţii pe o suprafaţă de aproape 15.000 mp, dar şi toate utilajele SC MES SA Suceava. Pentru toate acestea Duduman era gata să plătească 110 miliarde de lei vechi.

O lună şi jumătate mai târziu, pe 15 mai 2008, acelaşi executor judecătoresc Cezar Ţugui îi vinde aceluiaşi Duduman, prin firmele

SC Machines Wood&Metal SRL şi SC Ady Logistics SRL, toate bunurile mobile ale SC MES SA, pentru suma totală de 6 miliarde de lei vechi.

Cu alte cuvinte, în mai puţin de două luni, Dumitru Duduman îşi arăta disponibilitatea de a achita 116 miliarde de lei vechi. Rămâne întrebarea de unde ar fi scos Duduman aceste sume colosale, de vreme ce acum nu are bani să-şi achite nici măcar datoriile de 5,6 miliarde de lei vechi acumulate la Fisc.

În cursul zilei de ieri am încercat să-l contactăm pe Dumitru Duduman pentru a afla mai multe amănunte despre acest paradox. Cu toate că l-am sunat de mai multe ori, nu am reuşit să îi luăm un punct de vedere, deoarece nu a răspuns la telefon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firma privată a datornicului Dumitru Duduman, scoasă la mezat.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Firma privată a datornicului Dumitru Duduman, scoasă la mezat4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei