Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Muncii spune că 1,2 la sută dintre pensionari au venituri mai mici de 150 de lei

Joi, 16 Octombrie 2008 (16:34:43)
Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că 1,2 la sută dintre pensionari au venitul lunar mai mic de 150 de lei, faţă de 24,4 la sută, procent înregistrat în decembrie 2004.

Potrivit ministrului, diferenţele faţă de anul 2004 se explică prin majorările de pensii făcute pentru rezolvarea cazurilor sociale prin asigurarea unui minim de subzistenţă.

Ministrul a explicat că veniturile foarte mici obţinute de anumiţi pensionari nu sunt pensii, ci diverse ajutoare sociale, pensii suplimentare sau nişte indemnizaţii, acordate înainte de intrarea în vigoare a Legii 19, care au fost preluate în sistemul de pensii şi plătite în continuare.

"Foarte multe reprezintă de fapt o pensie suplimentară, pentru că înainte de 1990 s-a introdus sistemul potrivit căruia cine dorea putea să contribuie cu doi, trei, patru, respectiv cinci la sută în mai multe etape. Era asimilată cu această contribuţie individuală care se opreşte acum fiecărei persoane. Dacă aveai o contribuţie de cel puţin cinci ani, acei bani puteai să-i primeşti ca pensie suplimentară. Foarte multe persoane care au, spre exemplu, pensie din sistemul armatei, al poliţiei sau din alte sisteme, au pensia de bază acolo şi primesc şi această pensie suplimentară pentru că a fost contribuţie personală. Deşi primesc cinci sau şase lei la această pensie, ei au probabil pensii de milioane", a mai spus demnitarul.

Mariana Câmpeanu a precizat că la nivel naţional sunt înregistraţi 18.600 de pensionari care primesc indemnizaţie sau pensie suplimentară, însă mulţi dintre ei mai au şi alte venituri.

"Pentru a face o distincţie clară între persoanele care primesc această indemnizaţie, pe lângă altă pensie sau alte venituri, am dispus o inventariere a tuturor cazurilor din toate judeţele, pentru că ele, ca număr, sunt 18.600, ceea ce reprezintă mai puţin de unu la sută din pensionari. Se va face o anchetă în fiecare judeţ să se stabilească cine primeşte nişte indemnizaţii pe lângă alte pensii şi cine nu are alte venituri decât aceste indemnizaţii, iar pentru ele să se acorde un ajutor social", a declarat Câmpeanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Muncii spune că 1,2 la sută dintre pensionari au venituri mai mici de 150 de lei.
 Vizualizări articol: 518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Muncii spune că 1,2 la sută dintre pensionari au venituri mai mici de 150 de lei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei