Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Primăria Suceava nu renunţă la planul de refacere a parcului Şipote

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Până la sfârşitul lunii noiembrie, Primăria Suceava va depune proiectul de finanţare a refacerii şi modernizării Cetăţii de Scaun a Sucevei, cu tot cu zona de protecţie, reprezentată de Parcul Şipote.

Până acum, în ciuda eforturilor de a obţine cele 27 de hectare ale Parcului Şipote, atât prin intermediul instanţelor de judecată, într-un proces îndreptat împotriva Direcţiei Silvice, cât şi prin insistenţe la Guvern, să fie dat în administrarea Primăriei parcul Şipote, proiectul nu este realizabil decât pe jumătate.

Dacă ar fi depus proiect doar pentru refacerea Cetăţii de Scaun, fără a mai fi cuprinsă şi zona de protecţie, banii alocaţi Sucevei din fonduri europene, pe Axa prioritară 5, ar fi mult mai mici, existând riscul să fie preferate proiectele depuse de alte unităţi administrative din ţară.

 

Trei variante de integrare a parcului Şipote în proiect

“Nu vom renunţa la ideea de a reface Cetatea de Scaun, inclusiv parcul Şipote, mai ales că ar fi date peste cap o mulţime din elementele proiectului întocmit. De exemplu, realizarea racordului la canalizare nu se poate face decât prin parcul Şipote. Vom depune proiectul integral, aşa cum a fost gândit, doar că avem în vedere trei variante puţin diferite”, a declarat viceprimarul Viorel Seredenciuc, în urma discuţiilor purtate pe această temă cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Suceava.

Una dintre variante este ca cele 27 de hectare de teren ale parcului să fie cedate Primăriei, printr-o decizie de Guvern care se lasă aşteptată de mai bine de un an. De asemenea, s-a pus în discuţie concesionarea Parcului Şipote, care ar presupune nu doar documentaţii suplimentare, ci şi un efort financiar destul de consistent, sau asocierea cu Ministerul Agriculturii, nu cu Direcţia Silvică Suceava, cum se credea iniţial.

Cea mai realizabilă variantă, pe care se va şi lucra în perioada imediat următoare, este cea a asocierii, mai ales că timpul alocat proiectelor de finanţare e aproape expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava nu renunţă la planul de refacere a parcului Şipote.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava nu renunţă la planul de refacere a parcului Şipote5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar asta trimis de
(16 oct 2008, 12:02:01
O stire de cac%t, sa ne anunte cand are ceva concret, nu ce o sa faca, deja m/am plictisit cu de astea ca o sa facem si o sa dregem. ori nu aveai subiecte romega si te-ai dus pe sub usile primariei sa iti dea astia niste cac*turi despre care sa scrii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei