Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

Onofrei vrea lege specială de dezvoltare pentru „oraşele lui Cozmâncă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comunele declarate oraşe în perioada 2003-2004 ar trebui susţinute preferenţial pentru a se dezvolta şi a ajunge să îndeplinească toate condiţiile unor comunităţi urbane, a declarat, ieri, prim-vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PD-L, Orest Onofrei.

În cadrul „Pactului pentru Bucovina” pe care Onofrei l-a propus, în calitate de candidat la Senat în colegiul Suceava, colegilor săi lansaţi în cursa pentru Parlament, liderul PD-L susţine un proiect de lege specială pentru oraşele nou înfiinţate.

„În 2003-2004, câteva comune au fost transformate forţat în oraşe. La acea vreme erau denumite <oraşele lui Cozmîncă>. Referendumurile au fost falsificate, marea majoritate a locuitorilor din aceste comune nu au vrut oraşe. Acum, direcţia nu este revenirea la statutul de comună, ci trebuie ca aceste oraşe să fie aduse la standardele vieţii de oraş”, a declarat, în conferinţă de presă, Orest Onofrei.

 

Taxe de comună cinci ani şi legislaţie specială de dezvoltare

El a arătat că aceste localităţi, din care opt sunt în judeţul Suceava, prin noul lor statut nu pot avea acces la fondurile europene alocate dezvoltării rurale, bugetul propriu nu le permite dezvoltarea şi singurul lucru care le apropie de oraş îl reprezintă taxele şi impozitele plătite de locuitorii lor.

Onofrei propune ca timp de cinci ani dările localnicilor să fie micşorate la nivelul anterior, de comune de gradul întâi, concomitent cu aplicarea unei legislaţii de dezvoltare prioritară.

În particular pentru comunele-oraşe din zona Bucovinei, Orest Onofrei crede că ar fi benefic ca acestea să se dezvolte după un model unitar de arhitectură, sistematizare şi infrastructură, care să poată fi identificat cu titulatura de „oraş bucovinean”.

Candidatul PD-L la Senat în colegiul Suceava se aşteaptă ca proiectul său să primească răspuns măcar de la viitorii parlamentari ai PSD, partid considerat autorul moral al urbanizării forţate a celor opt comune sucevene.

„Le-au făcut oraşe, apoi le-au abandonat. N-au mai făcut nimic pentru ele. Au obligaţia, măcar morală, de a sprijini un astfel de proiect”, a mai spus Orest Onofrei.

În colegiul în care candidează el, oraşe noi sunt Salcea şi Cajvana.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vrea lege specială de dezvoltare pentru „oraşele lui Cozmâncă”.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei vrea lege specială de dezvoltare pentru „oraşele lui Cozmâncă”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gargara trimis de
(16 oct 2008, 14:35:48
Bai, tu de cand ai venit in partid, apari cam des pe sticla.Ia mai lasa-ne...cu vrajeala asta taranisto-pnl-isto-independent vrem liniste in judet, nu scandal.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei