Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 oct 2008 - Anul XIII, nr. 244 (3925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Implicare

Vasile Dediţă sprijină înfiinţarea a două asociaţii în comuna Mălini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PD-L la Camera Deputaţilor în colegiul Fălticeni rural, omul de afaceri Vasile Dediţă, a anunţat că în calitate de parlamentar va promova acte normative care vor veni în sprijinul producătorilor agricoli, precizând că printre iniţiativele sale legislative se vor regăsi şi cele referitoare la crescătorii de animale şi cultivatorii de cartofi, două categorii care în prezent riscă să fie scoase de pe piaţă.

Dediţă a spus că până atunci se va implica direct în înfiinţarea a două asociaţii în comuna Mălini, aflată în colegiul său electoral. Este vorba de o asociaţie a cultivatorilor de cartofi şi una a crescătorilor de animale.

„În primul rând o asociaţie, prin reprezentantul ei, va putea stabili relaţii şi va putea negocia cu marile pieţe, cu marile hipermaketuri, cu pieţele locale. Cultivatorul de cartof acum îşi vinde cartofii pe unde apucă, pe marginea drumului, merge în Capitală şi este nevoit să vândă la speculanţi la preţuri derizorii, la cei care deţin monopolul pieţelor. În felul acesta cultivatorul de cartof va putea să previzioneze o producţie pe anul următor, va putea încheia un contract şi va avea desfacerea asigurată şi, nu în ultimul rând, venituri sigure pentru ceea ce munceşte. Foarte important pentru o asociaţie este că va putea să-şi asigure cultura. În cazul în care culturile vor fi calamitate va avea o şansă de a obţine venituri care să-i permită să meargă mai departe”, a explicat Vasile Dediţă.

În privinţa asociaţiei crescătorilor de animale, candidatul PD-L Suceava consideră că aceasta ar putea înfiinţa un centru de recoltare a laptelui care va asigura procesatorilor materie primă conformă cu cerinţele de calitate ale Uniunii Europene, iar oamenilor posibilitatea să-şi poată vinde laptele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vasile Dediţă sprijină înfiinţarea a două asociaţii în comuna Mălini.
 Vizualizări articol: 1073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vasile Dediţă sprijină înfiinţarea a două asociaţii în comuna Mălini0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei