Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Liberalii lansează zece întrebări despre programul de guvernare al PSD

Duminică, 12 Octombrie 2008 (15:52:35)
 Şeful campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, a adresat, duminică, într-o conferinţă de presă, zece întrebări liderilor PSD, legate de promisiunile pe care aceştia le fac în programul de guvernare al formaţiunii social-democrate.

"Avem zece întrebări adresate PSD, legate de atitudinea sa politică şi de promisiunile sale politice. Prima: de ce PSD a votat împotriva programului care le acordă elevilor români calculatoare? PNL e singurul partid care a făcut în această legislatură o asemenea propunere prin care fiecare elev din România să beneficieze în mod gratuit de un calculator. De zece ani încoace, PSD promite acordarea de calculatoare către elevi, cu ocazia votului din Senat PSD, prin toţi senatorii săi, a votat împotriva acestui proiect, încercând blocarea accesului elevilor români la calculatoare", a susţinut Bogdan Olteanu.

Liberalul a mai întrebat dacă PSD ştie ce înseamnă acordarea a 25.000 de euro pentru fiecare român care s-ar întoarce din străinătate.

Olteanu a precizat că, "la un prim şi foarte simplu calcul, sunt cel puţin şase miliarde de euro", iar la al doilea calcul este "o discriminare profundă" între românii care trăiesc în România şi plătesc taxe aici şi românii care trăiesc în străinătate şi plătesc taxe în străinătate de pe urma cărora beneficiază acolo de servicii sociale.

Bogdan Olteanu a mai spus că "PSD face grave confuzii în proiectele pe care le-a negociat chiar în timpul guvernării sale cu UE".

O altă întrebare adresată social-democraţilor de către liberali se referă la motivele pentru care PSD susţine acum majoarea cu 50% a salariilor profesorilor, având în vedere că Adrian Năstase refuza "să se lase şantajat de sindicatele profesorilor pentru majorări salariale".

"Reamintesc că PSD a refuzat majorările de salarii în toţi cei patru ani de guvernare, în timp în ce în toţi aceşti patru ani salariile profesorilor au crescut cu 98%. Probabil, PSD face politici diferite când se află la guvernare şi când se află în opoziţie, dar asta ne arată cu certitudine că PSD nu intenţionează să ajungă la guvernare după aceste alegeri", a afirmat Olteanu.

El a menţionat că a patra întrebare se leagă de faptul că PSD nu este de acord cu înfiinţarea companiei energetice integrate, care, în opinia liberalilor, vizează interesul naţional, asigură securitatea energetică a României şi preţuri mai mici.

"Le reamintesc celor care astăzi vorbesc împotriva companiei energetice integrate că în 2002 Adrian Năstase o avea în programul de guvernare să o facă, dar nu a reuşit. Le reamintesc că purtătorul lor de cuvânt pe energie, domnul Iulian Iancu, în cursul acestui an a anunţat că este cea mai bună idee în domeniul energiei electrice. Pare-se că e o idee foarte bună doar când aparţine PSD-ului, nu şi când aparţine guvernării liberale", a declarat şeful de campanie al PNL.

El a criticat şi intenţia PSD de a construi opt complexe sportive olimpice.

"Un complex sportiv olimpic a costat un miliard şi jumătate de euro, la Beijing. În România, date fiind costurile, va fi mai mult. Mai mult de atât, probabil capacitatea de construi, de a dezvolta şi de a face proiecte ale unui guvern ipotetic PSD nu e mai bună decât cea a Guvernului Năstase. Ştim cum arată jumătate din cele 400 de săli pe care PSD a reuşit să le construiască, jumătate din ce a promis. Ştim că şi cele 200 pe care le-a construit sunt în stare foarte proastă, în multe din ele plouă, nu se pot încălzi. Probabil, aşa ar arăta şi complexele olimpice de care PSD vorbeşte", a adăugat Bogdan Olteanu.

De asemenea, liberalii vor să ştie "de ce PSD vorbeşte despre discriminare între salariaţi" şi vrea să introducă "impozite zero pentru cei sub 25 de ani şi impozite mai mari pentru cei peste 25 de ani".

"Care este vina celor care au împlinit 25 de ani? De ce crede PSD că în acest mod poate încuraja angajarea forţei de muncă? În acest mod poate eventual doar să-i facă pe oameni să-şi dorească să fie mai tineri, dar îi va descuraja pe angajatori. PSD vrea să elimine cota unică de impozitare şi să revină la impozitul progresiv. Cu alte cuvinte vrea să descurajeze munca. E un lucru pe care PSD l-a mai făcut şi în perioada 1992-1996, PSD a avut ideea la guvernare ca aceia care muncesc şi la un al doilea serviciu să fie impozitaţi dublu. Scopul actualei guvernări este tocmai de a încuraja munca, iar pentru aceasta cota unică de impozitare este cea mai bună pârghie de încurajare", a spus Olteanu.

El a calificat drept "fantezie" promisiunea PSD de a construi un milion de locuinţe în zece ani, adică un număr 274 de locuinţe pe zi.

"Ne întrebăm cum cred ei că pot să îndeplinească asemenea fantezie. Vreau să vă reamintesc că, în perioada 2000 - 2004, PSD a promis că va construi 38.000 de locuinţe şi a construit 2.290, nici măcar 10%. E foarte important pentru cei care ascultă promisiunile PSD să înţeleagă câte din locuinţele pe care PSD le promite se vor construi vreodată", a afirmat liberalul.

El a precizat că este bine ca persoanele care ascultă angajamentele PSD să ştie şi ce vor plăti pentru aceste locuinţe, pentru că "PSD tocmai a anunţat că vrea să majoreze impozitele pe tranzacţiile imobiliare".

Ultima întrebare se referă intenţia la "alianţei trecutului PSD-PC" de a desfiinţa proprietatea privată.

"Ultimul punct nu e o întrebare, ci o constatare. PSD se reîntoarce la obiceiurile din 1990 şi luptă împotriva proprietăţii. Ultima lege privitoare la naţionalizarea caselor este o dovadă clară că PSD nu mai recunoaşte proprietatea privată, că PSD îi batjocoreşte pe proprietari, că PSD face politică socială demagogică împotriva intereselor românilor şi ale României. Vom avea mii de procese pe care România le va pierde la CEDO şi Guvernul şi bugetul României vor trebui să plătească aceşti bani din banii contribuabililor. Vom avea de asemena, din nou, o majoră încălcare a drepturilor omului", a spus Olteanu.

El a anunţat că, din acest motiv, liberalii vor contesta la Curtea Constituţională modificările aduse Legii caselor naţionalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liberalii lansează zece întrebări despre programul de guvernare al PSD.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Liberalii lansează zece întrebări despre programul de guvernare al PSD5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei