Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europarlamentarul Iacob-Ridzi acuză Guvernul că a ignorat banii europeni pentru "Cornul şi laptele"

Duminică, 12 Octombrie 2008 (14:32:55)
Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi a cerut Comisei Europene, printr-o interperlare prioritară, publicarea sumelor europene care au ajuns până acum în contul programului naţional de distribuţie a laptelui în şcoli, acuzând Guvernul că a ignorat aceste fonduri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deşi au trecut doi ani de la intrarea noastră în Uniunea Europeană, Guvernul României nu a întreprins niciun demers pentru ca şcolile să beneficieze de produse lactate finanţate din bugetul comunitar. Aştept datele din partea Comisiei Europene, care vor demonstra faptul că Guvernul a ignorat banii europeni - după calculele mele, peste 18 milioane de euro", a arătat Monica Iacob Ridzi în interpelare.

Potrivit sursei citate, Uniunea Europeană a instituit un program de distribuţie a produselor lactate în şcoli. În legislaţia comunitară este prevăzut ca banii comunitari să poată fi folosiţi şi în statele care au deja programe similare, cum este cazul României, unde există programul "Cornul şi laptele". Procedura de accesare a banilor europeni prevede ca autorităţile regionale şi naţionale să depună o cerere în numele şcolilor şi grădiniţelor din teritoriu în care se distribuie produse lactate.

"Nimeni nu a avut, la noi, interesul de a depune aceste cereri de finanţare europeană, pentru că odată cu banii europeni vine şi controlul comunitar asupra modului în care sunt cheltuite fondurile. Nici licitaţiile pentru firmele care distribuie lapte în şcoli nu vor mai putea fi influenţate ca până acum. Din păcate însă, cei care pierd sunt şcolile, elevii şi contribuabilul care plăteşte taxe tot mai mari", susţine Monica Iacob-Ridzi.

Potrivit acesteia, programul european destinat promovării lactatelor în şcoli asigură o plată unică la o sută de litri de lapte, în urma reformei recente a organizaţiei comune de piaţă a laptelui. Beneficiarii ajutorului comunitar sunt copiii din grădiniţele şi şcolile primare din sistemele educaţionale ale statelor membre. Autorităţile regionale (în cazul României, consiliile judeţene) trebuie să adreseze agenţiilor de plăţi o cerere în numele şcolilor de pe raza judeţelor. Solicitanţii ajutorului comunitar trebuie să depună cererea de aprobare în termen de 45 de zile de la începerea anului şcolar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul Iacob-Ridzi acuză Guvernul că a ignorat banii europeni pentru "Cornul şi laptele".
 Vizualizări articol: 578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentarul Iacob-Ridzi acuză Guvernul că a ignorat banii europeni pentru "Cornul şi laptele"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei