Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Gorj:Sânge recoltat de la un cal pentru a-i stabili alcoolemia întrucât ar fi vinovat de un accident

Duminică, 12 Octombrie 2008 (14:27:43)
Poliţiştii gorjeni au recoltat, sâmbătă, probe de sânge pentru a stabili alcoolemia unui cal, după ce localnicii dintr-un sat au susţinut că animalul ar fi vinovat de accidentarea mortală a unui bătrân, şi nu căruţaşul, acesta fiind primul caz de acest gen cu care se confruntă Poliţia Gorj.

Accidentul a avut loc în comuna Leleşti, unde un bătrân de 86 de ani a fost lovit în plin de căruţa trasă de un cal care pare să fi scăpat de sub controlul stăpânului său. Bătrânul stătea pe o bancă la poarta din faţa gospodăriei sale şi a murit pe loc, după ce un lemn de la căruţă i-a străpuns corpul în zona pieptului.

Poliţiştii veniţi la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul au fost nevoiţi, în cele din urmă, să apeleze la un medic sanitar-veterinar pentru a recolta probe de sânge şi de la calul implicat în accident. Sătenii au susţinut tot timpul că animalul ar fi fost "drogat cu alcool" de către samsarii de animale pentru a-l putea vinde.

"Având în vedere suspiciunile localnicilor am recoltat două probe de sânge de la calul implicat în accident, acestea urmând să fie duse la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare. Nu ştiu dacă se fac astfel de analize, dar este cert că este primul caz de acest gen cu care ne confruntăm în judeţul Gorj", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, inspectorul Daniel Săvulescu din cadrul Poliţiei Rutiere Gorj.

Căruţaşul implicat în accident, Ion Drăgan, de 56 de ani, a fost găsit cu o alcoolemie de 0,27 mg/l în aerul expirat, şi acestuia fiindu-i recoltate probe de sânge la Sitalul Judeţean din Târgu Jiu. Bărbatul spune că intrase în posesia calului de câteva ore şi că, la un moment dat, l-a scăpat de sub control în mod inexplicabil.

"Un ţigan a venit să facem schimb de cai. Mi l-a lăsat pe acesta şi nu am mai putut să-l stăpânesc. Când veneam pe drum erau două maşini parcate pe dreapta, mai venea una din faţă, plină cu lemne, iar în spatele ei era şi una mică. Nu ştiu cum am intrat peste omul ăla de stătea la poartă acolo, pe bancă", a declarat căruţaşul.

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare Gorj, dr Ion Iliuţă, a declarat, duminică, faptul că instituţia pe care o conduce nu poate să facă analize de acest gen pentru că nu are dotările corespunzătoare.

"Putem să determinăm grupele de sânge, să spunem de la ce animale sau ce specii provine sângele, dar alcoolemia nu o putem determina. Nu avem ceea ce ne trebuie pentru că este ilogic să determinăm alcoolemia unui animal. Nu am mai avut un astfel de caz până acum", a menţionat Iliuţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gorj:Sânge recoltat de la un cal pentru a-i stabili alcoolemia întrucât ar fi vinovat de un accident.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gorj:Sânge recoltat de la un cal pentru a-i stabili alcoolemia întrucât ar fi vinovat de un accident0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei