Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 oct 2008 - Anul XIII, nr. 240 (3921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat candidatura la Senat din partea PNL într-un colegiu din Argeş

Duminică, 12 Octombrie 2008 (22:19:15)
Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat, duminică, într-o conferinţă de presă la Piteşti, candidatura pentru un post de senator în colegiul Curtea de Argeş - Câmpulung Muscel, el spunând că, de "spaimă şi de griji", nu a dormit câteva nopţi de când a primit această propunere.

Diaconu şi-a anunţat candidatura la sediul PNL Argeş, în prezenţa liderului filialei, deputatul Adrian Miuţescu, şi a motivat alegerea unui colegiu din nordul judeţului Argeş prin faptul că este născut în comuna Vlădeşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am fost membru PCR, am fost unul dintre cei mai tineri membri PCR, am fost făcut cu sila în anul II de facultate, după note, iar în 1989 eram un foarte bătrân membru de partid. De atunci, PNL este primul partid în care mă înscriu. Cel mai important pentru un actor este efortul pe care-l face de a se muta dintr-o cutie într-alta, este vorba de percepţia publică a oamenilor, alegătorii ştiu că actorii sunt într-o parte, politicienii într-o parte, fotbaliştii în altă parte, e foarte greu să te muţi dintr-o cutie în alta. M-am tot întrebat ce e cu politica. De câteva nopţi nu dorm, iar de când am primit invitaţia să particip la alegeri, după prima noapte de discuţii pe care am avut-o cu domnul Adrian Miuţescu la Teatrul Nottara nu am dormit deloc de spaimă, de griji", a declarat Diaconu.

El a spus că politica trebuie luată în serios, iar el asta va face.

"Actoria este o meserie, chiar şi politica este o meserie, iar dacă o tratezi aşa e foarte important. În clipa asta percepţia publică despre clasa politică este uneori amuzantă, uneori agresivă. Cert este faptul că e o zonă compromisă, suficient de compromisă şi pentru că, de-a lungul anilor, au intrat în politică oameni care nu aveau nicio pregătire specifică şi s-au comportat ca atare şi atunci, vrei nu vrei, trebuie timp ca să apară şi oameni care iau în serios politica, de exemplu tineri care învaţă la Facultatea de Ştiinţe Politice", a afirmat actorul, care consideră că ar trebui citite şi cărţi de politică pentru ca această "profesie" să poată fi practicată serios.

El a mai spus că a mai fost şi profesor şi scriitor şi că a a făcut aceste lucruri serios, iar acum va încerca să facă şi politică la modul serios.

Deputatul Adrian Miuţescu a precizat că propunerea privind candidatura lui Mircea Diaconu urmează să fie validată, luni, în sedinţa BPC a Partidului Naţional Liberal.

Diaconu este al doilea actor după Florin Călinescu care candidează în judeţul Argeş pentru un mandat de senator din partea liberalilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat candidatura la Senat din partea PNL într-un colegiu din Argeş.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Actorul Mircea Diaconu şi-a anunţat candidatura la Senat din partea PNL într-un colegiu din Argeş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei