Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie, dar nu mi-a permis legea

Luni, 15 Septembrie 2008 (13:40:44)
Omul de afaceri, Ion Ţiriac, a declarat, luni, că de doi ani doreşte să înfiinţeze o fundaţie şi să doneze suma de o sută de milioane de dolari, dar nu a putut din cauza barierelor legislative.

"Am la bani acuma, nene, de nu ştiu ce să fac cu ei. Doream să pun o sută de milioane de dolari, dar nu mi-a permis legea de doi ani să fac fundaţia. Am vorbit şi cu preşedintele Băsescu şi cu premierul Tăriceanu. Acum am la bani să mă duc la vânătoare 200 de ani de acum înainte", a spus Ţiriac.

Ion Ţiriac s-a arătat deranjat de faptul că sportivii nu se pot pregăti pe lacul Snagov din cauza şalupelor. "Încă mai avem moştenirea istorică în acest sport, este unul dintre puţinele sporturi care ne poate duce înainte. Înţeleg că fetele trebuie să plece de la Snagov, acolo unde noi ne-am trântit nişte matahale de case şi unde avem mai mulţi cai putere decât toată fabrica Ferrari la un loc. Eu mi-aş pune primul şalupa pe lacul Snagov şi i-aş da foc. Nimeni nu se plimbă cu bărcile cu pânze sau să dea la vâsle", a adăugat Ţiriac.

Ion Ţiriac a participat, luni, la hotel Radisson SAS, alături de preşedintele COSR, Octavian Morariu, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Ion Dospinescu, fosta canotoare Elisabeta Lipă, şi canotorul britanic Steve Williams, dublu campion olimpic, la premierea medaliatelor cu aur în proba de dublu rame din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, Georgeta Andrunache şi Viorica Susanu, cu suma de 300.000 de lei de către firma Tempo Advertising.

Preşedintele Tempo Advertising, Dragoş Grigoriu a anunţat înfiinţarea fundaţiei "Performanţă după performanţă", prin intermediul căreia doreşte să sprijine campionii români aflaţi în dificultate.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, i-a invitat pe foştii sportivi de performanţă să vină la sediul Comitetului pentru a se orienta profesional. "Îi invit pe toţi sportivii să vină în acest proces de orientare profesională după ce îşi încheie cariera sportivă. Lucrăm cu o firmă de recrutare, care e lider mondial în lume, dar din păcate nu prea avem candidaţi", a completat Morariu, care a adăugat că îşi va dona terenul pe care îl deţine în comuna Gruiu pentru construirea unei piste olimpice. Suprafaţa deţinută de Morariu este de o mie de metri pătraţi.

Canotoarea Georgeta Andrunache speră să concureze şi la ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice, de la Londra. "Vrem aurul la Campionatele Europene pentru că este singura medalie în această probă care ne lipseşte. Deocamdată mâna este bine şi sper să mai rezist o săptămână până la Europene. Am promis că voi reveni pentru Londra cu toate forţele dacă se va construi acea pistă olimpică doar dacă se construieşte acea pistă olimpică. Eu doresc să mă întorc pentru Londra. Noi nu vrem să scoatem proprietarii de şalupe de pe lacul Snagov. Dorim să ne lase să ne antrenăm două ore dimineaţa şi două ore după amiaza", a subliniat Andrunache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie, dar nu mi-a permis legea.
 Vizualizări articol: 303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţiriac: De 2 ani vreau să dau 100 de milioane de dolari pentru o fundaţie, dar nu mi-a permis legea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei