Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Miluţ îi cere lui Tăriceanu să semneze până sâmbătă protocolul PNL-PNŢCD

Luni, 15 Septembrie 2008 (15:46:52)
Liderul PNŢCD, Marian Miluţ, îi cere preşedintelui liberal, Călin Popescu Tăriceanu, să semneze până sâmbătă protocolul dintre cele două partide, care ar permite intrarea ţărăniştilor în Parlament candidând din partea PNL.

"Suntem într-o situaţie extrem de neplăcută şi delicată. Urmare a diversiunii organizate de grupul condus de Radu Sârbu, PNL a avut o ezitare, o amânare în semnarea finală a protocolului de participare împreună la alegeri", a declarat preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ, luni, într-o conferinţă de presă.

El a explicat că protocolul de colaborare dintre cele două partide, "un document istoric", este semnat de secretarul general al PNL, Dan Motreanu, şi de prim-vicepreşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost validat de organismele de conducere ale celor două formaţiuni politice, urmând să fie semnat şi de cei doi preşedinţi, Călin Popescu Tăriceanu şi Marian Miluţ.

"Din păcate, domnul Tăriceanu nu a făcut încă acest gest. Noi îl aşteptăm până sâmbătă. În cazul în care domnul Tăriceanu încă mai are întrebări cu privire la cine reprezintă în mod legal PNŢCD, dezamăgirea noastră va fi profundă. Nu este posibil ca la nivelul domniei sale să nu înţeleagă cum stau lucrurile. Eu cred în maturitatea politică a liderilor PNL", a afirmat preşedintele PNŢCD, Marian Miluţ.

El a explicat că motivaţia intervenţiei sale o reprezintă necesitatea demarării pregătirilor pentru campania electorală a PNŢCD.

"Dacă nu intrăm şi noi în campanie şi nu ne pregătim, şansele candidaţilor noştri vor fi mult prea mici şi nu ne putem permite, în cele 30 de colegii pe care ni le-au oferit, să nu participăm cu şanse reale", a mai spus Miluţ.

Conform documentului, liberalii urmează să cedeze candidaţilor ţărănişti 30 de colegii uninominale pentru accederea acestora în Parlament, acestea fiind în principiu stabilite.

Marian Miluţ a mai anunţat că sâmbătă va fi organizată o şedinţă lărgită a Comitetului Naţional de Conducere, unde urmează să fie luată o decizie finală cu privire la participarea PNŢCD la alegerile parlamentare.

Întrebat ce se întâmplă dacă preşedintele PNL nu va semna protocolul, Miluţ a spus că ţărăniştii, "cel mai probabil", vor participa singuri la alegerile parlamentare.

Preşedintele PNŢCD a mai precizat că a anunţat PPE că formaţiunea sa îi retrage sprijinul politic lui Alexandru Herlea, care a participat la Congresul extraordinar din 24 august, şi înlocuirea acestuia cu Radu Munteanu.

De asemenea, liderul ţărănist a reafirmat că nu recunoaşte Congresul extraordinar din 24 august, în urma căruia Radu Sârbu a fost ales preşedintele partidului, susţinând că participanţii la acel eveniment reprezintă o grupare minoritară şi nelegitimă.

"Aşa-zisul congres din 24 august nu are niciun fel de semnificaţie juridică sau politică asupra PNŢCD. Este doar un exerciţiu de imagine al unor oameni frustraţi, care nu au performat politic şi care-şi imaginează că, din când în când, mai pot prelua acest partid să-l aducă în mizerie şi în deznădejde. Oricât de reprezentativ ar părea un grup că se poate reuni să revendice conducerea partidului, acest lucru nu se poate face", a spus Marian Miluţ.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, în 6 septembrie, că o alianţă preelectorală cu PNŢCD "ca parteneri egali" nu mai este posibilă, pentru că nu se ştie cine din partea PNŢCD ar putea negocia cu PNL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În urma Congresului PNŢCD va fi un proces care Dumnezeu ştie cât va ţine, noi nu avem un partener cu care să putem discuta. Noi avem relaţii bune şi cu Ciuhandu şi cu alţii, dar nu ştim cu cine putem sta de vorbă. Înţelegerea pe care am avut-o este ca pe listele PNL să existe un număr de reprezentanţi ai PNŢCD. Dacă se va lua o decizie rapidă în instanţă, s-ar putea să fie timp, dacă nu, e posibil ca PNŢCD să nu se regăsească pe listele PNL. Iar o alianţă ca parteneri egali nu este posibilă, nu mai e timp pentru aşa ceva", a spus Orban.

În 24 august, la Sinaia, a avut loc şedinţa Comitetului Naţional de Conducere al PNŢCD, condusă de Marian Miluţ şi Aurelian Pavelescu, cei 51 de membri prezenţi hotărând demiterea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de preşedinte al CNC al PNŢCD, în locul său fiind ales Marius Popovici, fost preşedinte al organizaţiei judeţene Timiş şi actual vicepreşedinte al partidului.

Totodată, CNC i-a exclus din partid pe Radu Sârbu, fost preşedinte al organizaţiei Cluj, şi pe Alin Popa, fost preşedinte al organizaţiei Alba, iar Radu Rizescu, membru supleant al CNC, a fost suspendat din calitatea de membru de partid.

În acelaşi timp, la Bucureşti s-a desfăşurat Congresul extraordinar al PNŢCD, convocat de principalii oponenţii ai lui Miluţ, respectiv Radu Sârbu şi Gheorghe Ciuhandu. Aceştia au ales un nou preşedinte al partidului, în persoana lui Radu Sârbu. El a fost ales cu 369 de voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.

Radu Sârbu a declarat, în 5 septembrie, că a propus PNL încheierea unei alianţe electorale care să permită ţărăniştilor să candideze în colegiile electorale şi să intre în Parlament sub sigla propriului partid, nu a PNL, el susţinând că Tăriceanu i-a spus că va propune liberalilor această formulă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Miluţ îi cere lui Tăriceanu să semneze până sâmbătă protocolul PNL-PNŢCD.
 Vizualizări articol: 398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miluţ îi cere lui Tăriceanu să semneze până sâmbătă protocolul PNL-PNŢCD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei