Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europarlamentarii PDL cer casarea sentinţelor politice pronunţate în perioada regimurilor comuniste

Luni, 15 Septembrie 2008 (16:21:08)
Europarlamentarii PD-L Rareş Niculescu, Marian Zlotea şi Flavius Călin Rus au iniţiat luni, în Parlamentul European, o declaraţie scrisă privind casarea sentinţelor politice pronunţate în perioada regimurilor comuniste în Europa, ca reparaţie morală minimă pentru cei persecutaţi de aceste regimuri.

Potrivit unui comunicat de presă al PDL, remis, luni, MEDIAFAX, “acţiunea celor trei europarlamentari români se înscrie în seria de acţiuni concrete, de minimă reparaţie morală a celor care au suferit prigoana comunistă, aşa cum s-a petrecut în Romania şi alte state europene ieşite de sub dictatură”.

“Chiar dacă această solicitare ar fi trebuit să apară la începutul anilor ‘90, când comunismul a căzut în toate statele blocului de Est, România nu a reuşit, până astăzi, să adopte o astfel de poziţie. Poate părea tardiv, însă este un act necesar, care vine să repare, pe cât posibil, suferinţele şi abuzurile comise de regimul comunist. Este poziţia de la care am plecat noi atunci când am iniţiat acest demers”, a declarat europarlamentarul Rareş Niculescu, potrivit comunicatului de presă al PDL.

Europarlamentarii PD-L consideră că “decizia casării sentinţelor politice dictate în perioada comunistă este o măsură obligatorie, în consens şi în completarea Rezoluţiei 1481, adoptată la data de 25 ianuarie 2006 de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, privind necesitatea condamnării crimelor comise de regimurile comuniste totalitare”.

Conform procedurilor, cei trei europarlamentari români, iniţiatori ai Declaraţiei, au la dispoziţie 90 de zile pentru a aduna numărul necesar de semnături (jumătate plus unu din numărul membrilor PE) pentru ca documentul să devină unul oficial al Parlamentului European, se mai arată în documentul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarii PDL cer casarea sentinţelor politice pronunţate în perioada regimurilor comuniste.
 Vizualizări articol: 603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentarii PDL cer casarea sentinţelor politice pronunţate în perioada regimurilor comuniste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei