Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei susţine că investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti

Luni, 15 Septembrie 2008 (13:41:58)
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Cristian Adomniţei, a declarat, luni, la Iaşi, cu ocazia deschiderii noului an şcolar, că investiţiile realizate în ultimul an în învăţământ au schimbat în mod semnificativ faţa şcolii româneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus, în cadrul festivităţilor desfăşurate la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iaşi, că prioritatea ministerului pe care îl conduce este programul "Calculatoare pentru elevi", în cadrul căruia fiecare şcolar din clasele a IX-a şi X-a vor primi câte un computer.

"Faţa şcolii româneşti se schimbă, la acest lucru contribuind şi investiţiile pe care le-am realizat deja sau pe care ni le propunem, iar pentru această toamnă prioritatea noastră este programul calculatoare pentru elevi", a afirmat Cristian Adomniţei.

La festivităţile de la Colegiul ieşean au fost prezenţi mai mulţi politicieni ieşeni, dar şi reprezentanţi din administraţia locală, întreaga acţiune fiind scurtată din cauza ploii şi a frigului pătrunzător.

După ceremonia de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Iaşi, ministrul Cristian Adomniţei s-a deplasat la câteva şcoli din judeţ, el deshizând anul şcolar în unităţi de învăţământ din localităţile ieşene Gropniţa, Erbiceni, Bălţaţi, Lungani şi Brăeşti.

La Erbiceni, ministrul liberal Cristian Adomniţei a afirmat că, deşi primarul localităţii face parte dintr-un alt partid, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri şcolii din localitate. El a promis că lucrările pentru reabilitarea şcolilor din Gropniţa şi Erbiceni vor fi finalizate până la venirea iernii.

De asemenea, ministrul a spus că elevii din mediul rural ar trebui să se bucure că nu mai sunt nevoiţi să străbată zilnic kilometri întregi până să ajungă la şcoală, întrucât unităţile respective au fost dotate cu microbuze pentru transportul acestora.

În toate şcolile din judeţ în care s-a aflat, ministrul le-a adresat copiilor aceeaşi întrebare «Vreţi să ajungeţi primari?», elevii răspunzând că îşi doresc acest lucru. "Pentru asta va trebui să învăţaţi", i-a îndemnat ministrul Educaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei susţine că investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti.
 Vizualizări articol: 461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei susţine că investiţiile din ultimul an în învăţământ au schimbat faţa şcolii româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei