Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe stâlpi

Liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu, promovat pe străzile din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zeci de afişe cu liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu pot fi văzute, de câteva zile, pe stâlpii din zona centrală a municipiului Suceava. Acestea au apărut săptămâna trecută, pentru a-i anunţa pe trecători de faptul că sâmbătă, 13 septembrie, s-au împlinit 109 ani de la naşterea lui Codreanu. 

„Înainte de Corneliu Codreanu, România era o Sahara populată. Cei aflaţi între cer şi pământ n-aveau nici un conţinut, decât aşteptarea. Cineva trebuia să vină”, sunt cuvintele, aparţinându-i lui Emil Cioran, scrise pe afişele lipite pe străzi, sub care tronează sloganul „Exemplul său, lupta noastră”!

La numărul de telefon lăsat pe afişe ne-a răspuns ieri o femeie. Ne-am arătat curioşi dacă sâmbătă, cu ocazia împlinirii celor 109 ani, la Suceava a fost organizată vreo manifestare.

Ea ne-a explicat că afişele nu au decât rolul de a atrage noi membri în organizaţia „Noua Dreaptă”, care îl are ca lider spiritual pe Corneliu Zelea Codreanu. Aceasta a spus că organizaţia are un sediu în municipiul Suceava, însă nu a dorit să precizeze şi locul unde poate fi găsită. A cerut să revenim cu un telefon, pentru a discuta despre cum putem deveni membri ai organizaţiei.

 

Tinerii naţionalişti, invitaţi să păşească sub un stindard de luptă 

Organizaţia „Noua Dreaptă” s-a făcut oarecum cunoscută opiniei publice după ce a organizat manifestări de dezaprobare a paradelor gay organizate în capitală. Pe site-ul organizaţiei am aflat că „Noua Dreaptă” a luat fiinţă la începutul lui 2000, intitulându-se drept o mişcare naţionalistă, pusă în slujba cauzei româneşti.

„Toţi aceia care aveţi forţa şi entuziasmul unui angajament militant total, toţi aceia care sunteţi nerăbdători să păşiţi sub un stindard de luptă, aflaţi că alături de noi un loc e liber: al vostru! Dacă până acum aţi rătăcit fără folos, trebuie să ştiţi că o forţă nouă s-a ridicat. Prin activismul său, prin numărul în creştere de aderenţi, precum şi prin faptul că vine cu o bază juridică solidă şi cu o strategie organizatorică precis conturată, Noua Dreaptă reprezintă singura opţiune pentru tinerii naţionalişti”! este mesajul transmis celor care ar vrea să devină membri ai organizaţiei. Conform site-ului, „Noua Dreaptă” are filială şi la Suceava, al cărei preşedinte este Tudor Haidamac. Pe afişele din oraş este lăsat chiar numărul său de telefon, cel la care, ieri, a răspuns o femeie.

 

Corneliu Zelea Codreanu este un simbol al celor care au simpatii legionare. Născut în 1899, îşi începe ascensiunea în 1919, când aderă la Garda Conştiinţei Naţionale. În 1931 este ales deputat de Neamţ, în 1935 iniţiază Comerţul Legionar, întemeind apoi partidul Totul pentru Ţară, ca expresie a mişcării legionare. În mai 1938 este condamnat la zece ani de muncă silnică, fiind acuzat de ultragierea lui Nicolaie Iorga. În noiembrie acelaşi an este asasinat în timp ce era dus spre penitenciarul Jilava.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu, promovat pe străzile din Suceava.
 Vizualizări articol: 1210 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 18 voturi
Liderul legionar Corneliu Zelea Codreanu, promovat pe străzile din Suceava4.3518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si care`i problema?? trimis de
(15 sep 2008, 12:04:45
mare pacat ca la tel raspunde o``femeie``.......oricine suna ar vrea sa discute cu un barbat.....
2.   Da! trimis de
(15 sep 2008, 12:10:13
numai ca putina lume mai stie cine a fost C.Z. Codreanu! iar pe ceilalti nici nu-i intereseaza. sunt prea ocupati cu telenovelele......
2.1  RE: Da! trimis de
(15 sep 2008, 16:43:14
Asta ar putea fi norocul tinerei generatii. Zelea (Zelinsky) trebuie lasat in uitare
2.2  RE: Da! trimis de
(15 sep 2008, 17:03:54
poate inainte de a vb de oameni ca regretatul Codreanu ar trebui sa se elimine analfabetii care scriu : "aripa inpotriva tiganimii " si a se lasa de-o parte toate mizeriile populiste ... poate-i mai sanatos sa ne concentram pe ideile sale
3.   Propunere trimis de
(15 sep 2008, 12:32:38
as vrea in cadrul acestei grupari sa deschidem oficial o aripa inpotriva tiganimii .As fi recunoscator daca s-ar face asta si as aduce cu mine mai multe voturi decat credeti .

4.   Stanga la putere trimis de
(15 sep 2008, 13:27:54
Pentru a interzice simpatia fata de Codreanu, e necesara si interzicerea simpatiei fata de Iliescu, Ceausescu, Lenin, Stalin. Seocamdata Stalin e reabilitat la Moscova cu acordul Occidentului, Ceausescu e venerat de fidelii lui, Iliescu e in Parlament si candideaza, iar Codreanu e singurul scos in afara legii.

Asta e tipic pentru un sistem post-totalitar de extrema stangam care gandeste ca crimele lui sunt justificabile, dar crimele adversarilor de idei, ba.

Partea comica e, insa, aceea ca fostii legionari sunt astazi buni prieteni cu eternii bolsevici ce misuna peste tot in stare de libertate. Acest lucru ma face sa trag concluzia ca aceste afise provin din organizatiile de extrema stanga, ce isi creeaza astfel, cu ajutorul mediatizarii, noi campanii de prozelitism si isi atrag noi simpatizanti.

Astazi nu mai exista legionari, toata lumea stie asta. Neo-nazismul are cu totul alte simboluri, domnilor de la serviciile speciale de manipulare.
4.1  RE: Stanga la putere trimis de
(15 sep 2008, 14:03:17
E simplu, comunismul e un produs al jidanilor, e normal ca toti comunistii sa fie slaviti si pupati in c*r.
4.2  RE: Stanga la putere trimis de
(15 sep 2008, 15:27:37
CeAUSESCU A FOST jidan. La fel Gheorghiu Dej, Chivu Stoica, Bodnaras, Draghici , tovarasii prim secretari, Bobu, DASCALESCU, iLIESCU SI CEILALTI
5.   Toata lumea trebuie sa stie!!! trimis de
(15 sep 2008, 13:29:53
daca nu vom fi ca Zelea Codreanu, vom muri ca niste ........ Ne vor omora natia, istoria, limba.... Dupa capul lor e placut ca in ROMANIA copiii sa nasca copii, ca POLITIA sa primeasca spaga, ca POLITICA sa fie o afacere... TRAIASCA LEGIUNEA SI CAPITANUL
6.   Atentie cioroi imputiti trimis de
(15 sep 2008, 13:46:51
Daca mai tilhariti,furati si omoriti s-ar putea sa visati urit.
7.   Tu trimis de
(15 sep 2008, 14:28:46
Mari oameni si mari valori cu mult curaj. Putini mai sunt ca ei. Traiasca capitanul
8.   Pazea tiganime trimis de
(15 sep 2008, 14:42:23
codreanu s-a ridicat atunci impotriva jidanilor in special;ei erau problema atunci;acum problema poporului sunt tiganii;daca aveti un program antitiganesc concret ma alatur voua oricand;si fara lege si civilizatie;cu astia trebuie sa te porti dur nu cu tribunale si avocati caci scapa si apoi se razbuna;omorati cativa si bagam frica in ceilalti;MOARTE TIGANILOR
9.   Balance trimis de
(15 sep 2008, 15:05:32
nu am citit mai sus nici un comentariu pertinent. capitanul a fost un prost, cel putin la fel de mare ca ceausescu, stalin sau altii. romania este a romanilor, dar nu o sa o obtinem injurand sau omorand tiganii. comunismul nu este un produs al evreilor, este un produs al incapabililor si, implicit, al lenesilor. schimbarea vine din interiorul omului, nu al sistemului. politia ia spaga numai din cauza ca tu esti prea las sa fii raspunzator pentru cat esti de prost. copiii nasc copii pentru ca unii sunt atat de retardati incat li se pare normal sa faca sex cu un copil. multumesc, monitorul!
9.1  RE: Balance trimis de
(15 sep 2008, 15:29:32
Si mamica ta a fost foarte proasta cand te-a facut! Nu cred ca esti tu in stare sa spui ca Corneliu Zelea Codreanu a fost sau nu un prost. In primul rand fata de morti se vorbeste numai de bine. In al doilea rand ai dreptate ca schimbarea trebuie sa vina din oameni. In al treilea rand esti varza !

ps: comentariile astea le fac toti lasii ca nu sunt in stare sa ajunga nici macar ce a fost Capitanul!
9.2  RE: Balance trimis de
(15 sep 2008, 15:30:41
In sfarsit, un om care vede si padurea, dar si birna din ochii romanilor.
9.3  RE: Balance trimis de
(15 sep 2008, 15:32:11
La ce sectie esti internat, Napoleoane ?
9.4  RE: Balance trimis de
(15 sep 2008, 15:44:48
CU RESPECT PENTRU JOHN

TE ROG SA CITESTI, NU SA VORBESTI DIN STIRILE DE LA ORA 5 DE LA PRO TV, DACA ESTI ASA DE CULT SI PRECIS IN TOATE VEZI PENTRU CE A LUPTAT ZELEA CODREANU.... SAU POATE TIE ITI CONVINE SA VINA FIUL TAU IN CASA SI SA ITI SPUNA CA ARE O PRIETENA PE CARE O CHEAMA ION (SAU ORICE NUME MASCULIN). DECAT SA FACI CRITICI AIUREA MAI BINE INCEARCA SA VB CU ACEI EMO - KIDS CARE SE PLIMBA PE STRADA DUPA O DOZA (AUROLAC - IARBA E SCUMPA)... AI FI MULTUMIT???
10.   ...trist... trimis de
(15 sep 2008, 15:36:03
ca de obicei, lumea gandeste cu pumnul sau cu piciorul, succes in tentativele de involutie, dar eventual, va ve-ti maturiza
11.   Traiasca legiunea ci capitanul trimis de
(15 sep 2008, 15:49:52
salut pe toti cei ce merg spre marea biruita legionara.sa facem o tara sa straluceasca ca soarele de pe cer
11.1  RE: Traiasca legiunea ci capitanul trimis de
(15 sep 2008, 20:48:58
E cam inourat, nene...Din cauza legionarilor, a comunistilor si a nostalgicilor impotenti.
11.2  RE: Traiasca legiunea ci capitanul trimis de
(16 sep 2008, 09:39:08
Maria, imi pare rau ca ai avut toata viata parte numai de impotenti.Vrei sa te ajut?
12.   In sfarsit trimis de
(15 sep 2008, 16:12:53
mult succes celor de la noua dreapta...macar ei au avut o pozitie impotriva marsurilor perverse si gay din capitala.............cei ce sunt impotriva......chiar vreti ca copii vostrii sa vada pe strada bulangii ce isi pun maini pe c*r si isi iau limbile in gura.....si sa creada ca asa ceva este normal......doar ca sa ne credem europeni sau occidentali....bafta baieti
13.   Re trimis de
(15 sep 2008, 16:15:50
fara manifestari rasiste si xenofobe pe site.....fiindca nu faceti nici un bine...dar atrageti o atentie nedorita....
14.   Pentru dorel cel tembel trimis de
(15 sep 2008, 16:20:42
care biruinta?

care legionari?

ce fel de stralucire?

Mai tembelule

tu stii ce vorbesti?

Stii ca esti un avorton?

Nu?

Iti spun eu.Te-au recuperat aurolacii de la tomberon fara biberon si acuma aergi spre marea biruinta.Dute .. racuclui cu marea**** de biruinta

jegosule

stergeti branza de la gura mucea

15.   Acolo unde trimis de
(15 sep 2008, 16:48:20
Acolo unde bandele de infractori s-au organizat si stapanesc, prin amenintare, santaj, batai si crime, mari comunitati urbane, in tara unde legea este numai pentru oamenii cinstiti, acolo unde se-ntampla crime din ce in ce mai infioratoare, inclusiv cu arme de foc, este absolut firesc sa apara si o miscare de felul Noii Drepte si care sa incerce sa se substituie statului acesta extrem de slab!
16.   Totu' roz trimis de
(15 sep 2008, 16:48:58
hmm... mai jos spune ca este interzisa folosirea unui limbaj obscen, foarte fain ca exista oameni de la monitorul care sunt atenti...

in fine, celor care observ ca sunt atat de nationalisti, carora le pasa de limba si istorie si toate alea as vrea doar sa le spun atata lucru: invatati limba romana, fratilor! ca va suparati ca v-o strica aia de le spuneti "jidani", da' voi nu sunteti in stare sa puneti o ortograma corect. bravo bre.

dintr-un articol care nu spunea mare lucru [ca e usor de observat afisele in oras, poate doar ati vrut sa atrageti mai mult atentia asupra lor] ati reusit sa faceti multi prosti sa se certe aiurea. simpatic.

va felicit oricum pentru ca aveti curaj sa postati atatea comentarii xenofobe, ca doar is anonime ,ce naiba?!, nu in fiecare zi ai sansa de a spune ceva in numele oricarui alt anonim.

ce-mi place suceava asta! e ca un rezumat la ce se intampla in toata romania.
16.1  RE: Totu' roz trimis de
(15 sep 2008, 20:42:41
Vezi ca a inceput scoala tinere. Pune-ti rucsacu' in spate si sterge-o... Cat despre limba romana, n-as zice ca o cunosti foarte bine.
17.   :-\ trimis de
(15 sep 2008, 16:58:14
Un articol care baga paie pe foc.. Din ce vad sus, posibil sa fi fost cei care au lipit afisile sau prietenii lor..

In loc sa vb despre simbolul care-l reprizinta CZC, si motivul pentru care copii au lipit afisile, ne-am apucat sa injuram ca la usa cortului...

Ma rog, de spus ar fi multe dar.. Moarte Tignilor!!!
18.   Pt analfabetii care au lasat comentarii absurde trimis de
(15 sep 2008, 17:02:41
cei care vb aiurea despre Capitan tre' sa stie ca ei sunt niste gunoaie in comparatie cu el...apoi vb de rau despre niste oameni, de la Noua Dreapta, care macar incearca sa fac ceva, pe cand voi stati in prostia si incultura voastra fara sa faceti nimic constructiv pt patrie...mai cititi si voi o carte si mai lasati indoctrinarea comunista ce o aveti in cap....Capitanul poate a a avut si parti negative dar a avut si foarte multe pozitive...pt gunoaiele fara ocupattie va raog in lco sa criticati oameni care si-au iubit tara, mai bine puneti mana pe munca. Traisca Legiunea si Capitanul!!!
18.1  RE: Pt analfabetii care au lasat comentarii absurde trimis de
(15 sep 2008, 20:53:31
Ai dreptate...Capitanul a avut multe parti pozitive, printre care si analizele pentru lues.
19.   Pt vox trimis de
(15 sep 2008, 17:22:35
De concentrat sa te concentrezi tu , boule! Era vorba de extirparea tiganimii si a celor ca tine care doar copie ce au facut altii ; fara a incerca macar sa aduca ceva nou in evolutia umana.
20.   ??? trimis de
(15 sep 2008, 17:55:27
haidamac asta e varul interlopului??
21.   Ma trimis de
(15 sep 2008, 18:46:45
ma sucevenilor ati devenit patrioti? dupa comentariile voastre ma gandesc ca la anu care vine va gasesc pe toti in verde......ma aveti grija cu verdele asta ca va paste vaca ma....
22.   Legionari trimis de
(15 sep 2008, 22:15:31
Suceveni, morti cu morti, vii cu vii. Daca ati sti citi suceveni se ala astazi in Legiunea franceza iar daca acestia ar avea vechile principii legionare n-ar mai trebui sa avem grija tiganilor, ar face ei asta din principiu.
23.   Stiti voi cine a fost codreanu? trimis de
(15 sep 2008, 22:44:28
unul care propovaduia asasinatul ca arma politica, asta a fost codreanu. se dadea mare crestin, dar ce crestin adevarat este plin de ura si intoleranta? ce crestin spune ca adversarul politic trebuie ucis?

Noua Dreapta spune ca homosexualitatea trebuie interzisa si ca aceasta este o boala. Daca este o boala, poate ar trebui sa interzicem si gripa si schizofrenia si cancerul. Sa-i arestam pe cei bolnavi!

Noua dreapta lupta impotriva avorturilor. Sunt de acord, dar oare trebui ele interzise? Stim cu totii ce a insemnat interzicerea avorturilor pe timpul cominismului. Trebuie educatie, nu sa interzicem ceva, dar fara sa venim cu solutii in loc.

Noua dreapta e un grup minoritar de frustrati, personal cunosc doi,dintre care unul, chiar era ceva sef prin Bucuresti. Niste tembeli care incearca sa reinvie niste credinte depasite care nu se potrivesc de loc cu secolul in care traim.

Un grup de pseudopatrioti, care au noroc de parada homosexualilor, a
24.   NOUA DREAPTA trimis de
(16 sep 2008, 09:47:35
Felicitari camarazilor si sustinatorilor Noii Drepte din Suceava.
25.   Tara arde si baba se piaptana trimis de
(16 sep 2008, 10:56:51
se vede ca nu prea aveti de lucru asta cu legionarii a fost demult
26.   Haaaaaaaaaa trimis de
(16 sep 2008, 11:08:23
hai .....sa facem si noi un partid .....Teapa..... hiiiiiiiiiiiiii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei