Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2008 - Anul XIII, nr. 214 (3895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu cere soluţii pentru ca tinerii să fie stimulaţi să lucreze în agricultură

Joi, 11 Septembrie 2008 (15:50:54)
Premierul Tăriceanu a cerut Ministerului Muncii şi Ministerului Agriculturii să găsească soluţii pentru ca tinerii să fie stimulaţi să lucreze în agricultură, arătând că aceştia au preferat în ultimii ani să plece la oraş sau în străinătate, ceea ce a determinat o "depopulare" a satelor.

"Premisele pentru dezvoltarea agriculturii sunt bune, dar ceea ce mă îngrijorează este o îmbătrânire a populaţiei. Foarte mulţi tineri, în mod justificat poate, au ales să meargă la oraş sau în străinătate, pentru că munca în agricultură nu este uşoară. Nu putem asista nepăsători la depopularea satelor", a spus Tăriceanu, într-o discuţie cu agricultorii din comuna Prăjeşti (judeţul Bacău).

El a precizat că a cerut Ministerului Muncii şi Ministerului Agriculturii să găsească soluţii pentru ca tinerii să fie stimulaţi să rămână să lucreze în agricultură.

Ministrul Agriculturii, Dacian Cioloş, prezent în delegaţie, a prezentat în acest sens două proiecte, respectiv acordarea unei prime de instalare în sumă de 25.000 euro tinerilor în vârstă de până la 40 ani care se întorc în mediul rural şi se stabilesc aici, precum şi alocarea unui sprijin de 1.500 de euro pe an, timp de cinci ani, pentru tinerii fermieri care vor să dezvolte un plan de afaceri.

Premierul Tăriceanu, aflat în vizită în judeţul Bacău, a fost aşteptat de sătenii din comuna Prăjeşti cu covoare atârnate pe garduri, conform tradiţiei locale de întâmpinare a oaspeţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu cere soluţii pentru ca tinerii să fie stimulaţi să lucreze în agricultură.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu cere soluţii pentru ca tinerii să fie stimulaţi să lucreze în agricultură0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei