Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2008 - Anul XIII, nr. 214 (3895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drama unei familii

Rudele unui tânăr omorât în drum au cerut dreptate în faţa Parchetului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
În jur de douăzeci de persoane din comuna Mitocu Dragomirnei, rude şi cunoştinţe ale tânărului în vârstă de 22 de ani găsit mort în noaptea de sâmbătă spre duminică pe drumul judeţean din localitate, s-au adunat ieri în faţa Parchetului din Suceava, nemulţumite că poliţiştii au stabilit că acesta a fost accidentat mortal după ce a sărit pe o maşină şi nu că ar fi fost ucis cu o bâtă, aşa cum sunt ei convinşi că s-a întâmplat.

Oamenii au ajuns în faţa Parchetului în jurul orei 11.00, anunţând că tânărul, Emil Şpac, nu va fi îngropat până ce cadavrul său nu va fi examinat din nou, pentru a se vedea dacă leziunile nu sunt provocate de mai multe lovituri cu o bâtă.

Oamenii s-au liniştit abia după ce Mariana Greţcan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, care i-a primit în audienţă pe părinţi şi soţie, a dispus ca un specialist criminalist şi un medic legist să se deplaseze din nou la Mitoc, pentru a face o nouă expertiză, respectiv pentru o reexaminare a cadavrului.

 

Crimă sau accident?

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la puţin timp după miezul nopţii, oamenii legii au fost anunţaţi că un tânăr zace pe drumul judeţean 209 D, în comuna Mitocu Dragomirnei.

 Din cercetările iniţiale s-a stabilit că victima, identificată în persoana lui Emil Şpac, în timp ce se deplasa pe marginea drumului, a fost acroşată de un autoturism înmatriculat în străinătate, al cărui autor şi-a continuat drumul încercând să se facă nevăzut.

Medicii legişti care au efectuat autopsia au venit cu semne de întrebare referitoare la această variantă, leziunile nefiind specifice unui accident rutier de acest gen. În cursul zilei de duminică a fost prins şi şoferul care se afla la volanul maşinii, fiind vorba de Florentin Cuţitar, în vârstă de 39 de ani, din Mitocu Dramomirnei.

După audierea acestuia şi a martorilor, poliţiştii care au efectuat cercetări au stabilit următoarele: „ajungând în dreptul locuinţei victimei, şoferul a avut cu aceasta un conflict spontan, iar pentru a evita altercaţia a pus în mişcare autoturismul, timp în care Emil Ş., s-a prins cu mâinile de bara metalică montată pe cupola autoturismului, s-a dezechilibrat, căzând pe partea carosabilă şi a suferit leziuni ce au dus la deces”, explica luni, într-un comunicat de presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, subliniind că Florentin Cuţitar este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.  

Varianta rudelor şi a vecinilor este însă cu totul alta. Ei spun că tânărul, tatăl unui băieţel de trei luni de zile, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, ar fi fost urmărit cu maşina de agresori (Florentin Cuţitar şi încă un individ, Aurel Opariuc), care, după ce i-au dat la un moment cu şpray iritant lacrimogen înspre ochi, ar fi coborât din maşină, iar primul l-ar fi lovit violent cu o bâtă în cap. Toată scena s-ar fi petrecut chiar în faţa casei victimei.  

În momentul crimei sau accidentului, în preajma tânărului care a murit se mai aflau doi consăteni, Silviu Burac şi Bogdan Hriţuc, prezenţi şi ei ieri în faţa Parchetului, care susţin cu tărie ca la mijloc este vorba de o crimă în toată regula.

 

Moartea i s-ar putea trage de la declaraţiile din vremea când era pădurar

Prim-procurorul Greţcan a explicat că varianta prezentată luni de poliţie nu reprezintă nicidecum o concluzie, ci doar o constatare prealabilă, iar cercetările sunt departe de a fi finalizate.

Aceasta a explicat că declaraţiile martorilor sunt contradictorii, iar cauza este complexă. Dacă se vor găsi elemente care să pledeze pentru o crimă, dosarul va fi declinat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, unde va fi preluat de un procuror criminalist.

Despre cauza conflictului dintre victimă şi autor (care a existat indiferent care dintre variante se va confirma) rudele tânărului mort nu au putut oferi prea multe informaţii.

Una din variantele probabile ar fi că victima, care a lucrat ca pădurar la Ocolul Silvic Pătrăuţi, ar fi dat o declaraţie în urma căreia un apropiat ori a rudă a lui Florentin Cuţitar s-ar fi ales cu dosar penal, iar actul de violenţă ar fi fost o răzbunare. Cei doi, în timp ce se aflau în trafic, s-ar fi întâlnit, şi de aici a izbucnit un scandal care a dus ulterior la tragedie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rudele unui tânăr omorât în drum au cerut dreptate în faţa Parchetului.
 Vizualizări articol: 4285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Rudele unui tânăr omorât în drum au cerut dreptate în faţa Parchetului3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   MOARTE TIGANILOR trimis de
(11 sep 2008, 12:00:04
DA ASA ESTE TIGANII L-AU OMORAT CU PREMEDITARE! TOTUL A INCEPUT CAND RAPOSATUL, FOST PADURAR LA PATRAUTI, A SURPRINS NISTE RUDE DE AI CRIMINALILOR LA FURAT, IAR ACESTIA I-AU JURAT RAZBUNARE!

GANDITI-VA LA COPILUL CARE A RAMAS ORFAN!
2.   Cea mai...incompetenta institutie suceveana trimis de
(11 sep 2008, 12:06:35
foarte bine au facut , ma refer la...familia victimei si nu la....PARCHETUL din...."camera" !!!

tot timpul am....sustinut ca...PARCHETUL din suceava trebuie...refacut ca si-a pierdut de mult...LUCIUL !!

din ce cauza n-are...luciu ??

e prea mult...calcat in...picioare ca sa nu mai adaug ca-i facut dintr-un material de....proasta calitate !

CONCLUZIE : n-o sa avem un parchet de...calitate pana nu-l....SCHIMBAM !!

din cauza....parchetului , creste..."PRETZUL DREPTATII SI ADEVARULUI " !!

tot ...raul incepe de la...pardoseala !

culmea e ca...mai marii orasului nu-s ...deranjati de ...."luciul" parchetului , de parc-ar fi...mana in mana cu...ei !!

deocamdata ne ramane se....protestam , pana la...urmatoarele...alegeri .
2.1  RE: Cea mai...incompetenta institutie suceveana trimis de
(11 sep 2008, 22:30:44
mai temida nu mai scrie cu atatea puncte,puncte,ca,te faci greu inteleasa!

3.   Tigani rasa nenorocita trimis de
(11 sep 2008, 12:09:13
a ramas un copil de 3 luni fara tata si sotia tanara fara niciun ajutor ar tb sa-i omoare pe scaunul electric pe criminali au ucis o floare de 22 de ani tiganii ar tb dusi pe o alta planeta pacat ca nu a mai trait hitler sa-i omoare pe toti moartea lui a fost survenita de la o ranga in cap data de tiganii cu care a mai avut altercatii fd el a tras cu arma in ei si totul fd nu exista nici o lege prin care sa-i protejeze pe sivicultori, ii omoara tiganii care fura lemn din padure fara nici un drept iar ei apara padurile cu pretul vietii lor pacat ca s-a dus prea tanar
4.   APEL CATRE...TIGANI !! trimis de
(11 sep 2008, 12:18:56
eu TEMIDA , va rog sa nu va ...faceti singuri...dreptate ,folosindu-va de faptul ca parchetul nostru e..."putrezit" si sa asteptati pana vom avea un....parchet competent !!!

de asemene va dau...cuvantul ca asemenea dovada de...incompetenta din partea...legislatiei locale n-o sa dureze pana la...APOCALIPSA !!

fara indoiala , vine si vremea...dreptatii in...suceava , numai trebuie sa fim...INCREZATORI IN VIITOR !!
5.   Bine faceti trimis de
(11 sep 2008, 14:42:04
Ma bucur ca in orasul Suceava mai sunt oameni cu curaj. asa ar trebui sa facem toti..sa ne unim celor ce nu li se dau dreptate si sa iesim in drum. sa fim uniti..contra hotilor ce ne fura si ii platim din banii nostri..curaj romani..curaj cetateni ai orasului suceava. nu mai lasati sa treaca pe langa voi nedreptatea. Haideti sa ne unim si sa dam afara pe cei ce iau SPAGA SPAGA SI IAR SPAGA.acasa cu toti acesti hoti care se plimba cu masini de lux si sunt smecheri pe nedreptate .. unitiva suceveni unitiva romani.. ACUM ORI NICIODATA
6.   Moarte tiganilor trimis de
(11 sep 2008, 15:47:42
Procuratura e mana in mana cu tiganii, la inmormantare au venit si reprezentanti ai partidei romilor care au intrebat despre rezultatul contraexpertizei ceruta de parintii decedatului, deci stiau ca s-a cerut asta si n-aveau de unde decat de la "oamenii legii". S-a inventat un scenariu, prin care sa se "indulceasca" pedeapsa vinovatului, ca sa reiasa ucidere din culpa in locul omorului deosebit de grav, e diferenta de vreo 20 de ani intre cele doua sentinte. Nu vroia doamna procuror sa trimita criminalistii sa faca poze, dar prin faptul ca cei care solicitau erau padurari, oameni mai duri, care au amenintat ca fac revolutie daca nu se rezolva, atunci au trimis. Cu toate astea,e foarte posibil ca sa nu se modifice rezultatul "anchetei" si vinovatul sa scape usor, eventual sa mai omoare si pe altii
7.   Da, venim toti la rand trimis de
(11 sep 2008, 18:56:42
As vrea ca sa primeasca si cineva din procuratura o ranga in cap de la vreun tzigan si atunci sa vad daca ar mai lua spaga si ar mai colabora cu tziganii. Ce zicetzi, doamna prim-procuror ?
8.   Afara cu toti tigani din sat trimis de
(11 sep 2008, 20:25:29
sa i alungam pe totii cum fac italienii si francezii

9.   Obositilor!!111 trimis de
(11 sep 2008, 21:24:47
ba nnuistilor!!!!!!!! cati dintre voi ati auzit ce au spus marii prieteni ai mortului...respecti martorii oculari?????????????au spus ca a dat masina peste el.......
10.   Tigani borati trimis de
(11 sep 2008, 21:45:18
nu va legati oameni buni de tigani ca incalcati drepturile omului......

toti ii alunga din europa numai noi le dam de mancare gratuit si lasam sa ne omoare copii si sa ne violeze fetele.....

la moarte cu toti tiganii
10.1  RE: Tigani borati trimis de
(11 sep 2008, 22:42:53
moarte tiganilor!Bine zis!Boratii si nespalatii naibii! Au ajuns sa faca legea nespalatii si analfabetii dracului!Nu stiu alceva decat sa se f...ta si sa faca puradei ca mai apoi sa le rupa picioarele si sa i bage la cersit. Afara cu ei din tara si din Europa!SA se duca inapoi in India si cei care nu mai incap acolo,sa i duca in pi....da masii in Sahara sau la Polul Nord si sa le piara samata!Nu tace romane!Ia atitudine alfel astia te omoara in casa.AFARA CU BORATII !!!!!!!!!!!!!!
11.   Moarte tiganilor trimis de
(11 sep 2008, 21:59:15
Moarte tiganilor!
12.   Dreptate trimis de
(12 sep 2008, 06:34:02
Dar cum de astia din Partida Romilor afla imediat ca un tzigan este implicat intr-un omor? Sau tiganii omoara si apoi dau fuga la Partida Romilor? Sau intai ii anuntza si apoi omoara? Pentru ce sa stie Partida Romilor ce se petrece intr-o ancheta daca nu s-a incalcat nici un drept al tiganului? Nu se depaseste cadrul normal de functionare a unei astfel de organizatii? Adica ei au informatzii de la sursa pe cand restul (inclusiv familia decedatului) par sa nu aiba. In acest mod nu se va rezolva nimic daca tiganii omoara si apoi scapa. Nu merge la nesfarsit asa. Va fi o revolta si apoi vor suferi toti tiganii. Fitzi corecti, daca vretzi sa fitzi tratatzi corect! Daca nu, va aparea un nou Maresal Antonescu care sa va scuture putin cu capul in jos sau cu capul in sus! LUMEA VREA DREPTATE!
13.   DACA HITLER TRAIA RROMII ERAU RASI DE PE FATA PAMA trimis de
(12 sep 2008, 07:03:40
SPUSELE LUI MOUSE NU STIU CINE ESTE DAR ACESTE ARATARI ALE PLANETEI TREBUIESC EXTERMINATE PRECUM CAINII LUI BASESCU CAND ERA PRIMAR AL CAPITALEI LE-A ORDONAT SUBALTERNILOR SA LE FACA UN ADAPOST INAFARA CAPITALEI ORI SA-I EUTANASIEZE ,EXAT ASA CEVA A-SI FACE EU CU ACESTE LIGHIOANE CARE INPIEDICA OMENIREA SA TRAIASCA. AM VENIT DE 5 ZILE DINTRO VACANTA PETRECUTA IN SUD-ESTUL GRECIEI SI ACOLO AM DAT DE ACESATA NATIE DE ARATARI DAR AIA ERAU MAI CIVILIZATI STRANGEAU OBIECTE DIN CASELE OAMENILOR PRIN SONOR ACSTIC NU CA LA NOI SA INTRE PESTE TINE DAR TOT ROMI SUNT SI AIA . SINCER IUBESC PLANETA DAR NU IUBESC ACESTE ARATARI CARE O MURDARESC.

14.   DACA HITLER TRAIA RROMII ERAU RASI DE PE FATA PAMA trimis de
(12 sep 2008, 07:05:54
CER SCUZE IN FATA CELOR CARE CITESC CA AM MAI MINCAT NISTE LITERE DAR ERA 7 DIMINEATA SI PLEC LA SLUJBA CRED CA-MI ERA FOAME

15.   Autoritati corupte trimis de
(12 sep 2008, 08:59:02
Poate acum ca a venit legistul si a facut o noua necropsie se vor skimba si datele anketei. Am inteles de la sateni ca nici primarul nu a avut nimic de comentat, ci dimpotriva kiar a doua zi dupa fapta a impartit alimente tiganilor. In semn de ce??? In plus si seful de post a fost vazut la o terasa cu infractorul.
16.   Foarte tare trimis de
(12 sep 2008, 14:32:34
singurul lucru pt care vadim tudor ar merita sa fie la putere este faptul ca doreste sa "exmatriculeze" tiganii din romania...ne-au facut de rusine peste tot...tiganii isi fac lege singuri,deci nu au ce cauta intro tara in care legea este facuta de altcineva ji respectata de toti...ar trebi sa fie fugariti toti tiganii din tara...sau inecati in dunare..:D....
17.   Oo trimis de
(12 sep 2008, 18:03:36
aveti grija domnilor padurari ce faceti ca saurii are sa va vina de hac.Poate domnii militieni ai comunei MITOCUL DRAGOMIRNEI are sa va pazeasca mai cu atentie.Unitiva dragi PADURARI CA SA VA SALVATI VIETILe luati si cercetati cu atentie toti sunteti tineri aveti familii acasa sa nu patiti ca EMIL sai ramana un ingeras fara tata.Oare se gandeste cineva ca acel copilas de 3 luni nu are sa aiba cui sa-i spuna tata.............tati......... Aveti grija de voi caci cioroii de tigani o sa va ia zilele si voua . Poate dna DR TANASE SIA DAT SEAMA CA EMIL A FOST OMORAT CU OBATA SI NU A FOST ACCIDENT. DUMNEZEU SA_L IERTE PE EMIL si crestere usoara copilasului condoleante
18.   Hai sa ne organizam trimis de
(13 sep 2008, 13:45:36
Haideti sa ne organizam in grupe de pedepsire a tziganilor. Cand au calcat pe bec, o grupa dinainte stabilita de 20-30 de membri bine pregatitzi sa coboare din masina sa faca putzina educatzie acestor oameni fara lege. De ce? Fiindca statul nu mai ne poate proteja de raii societatzii!! Nu e normal sa omoare cu bata si sa se spuna ca a fost acrosat de masina pe marginea santului! Daca tiganul a fost prins la furat sa plateasca. El vrea razbunare? Lasa ca ii dam noi razbunare de nu mai poate. Tiganii au impresia ca padurea e pusa sa ia ei lemne gratis. Cine doreste, poate sa ma contacteze aici cu un mail.ok?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei