Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2008 - Anul XIII, nr. 214 (3895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Avocatul Elenei Băsescu: Imaginea fiicei preşedintelui a fost reabilitată prin decizia instanţei

Joi, 11 Septembrie 2008 (14:19:24)
Avocatul Elenei Băsescu, Radu Pricop, apreciază că prin decizia de miercuri a Tribunalului Bucureşti s-a menţinut hotărârea instanţei inferioare de reabilitare a imaginii fiicei preşedintelui, care fusese afectată prin publicarea de către ziarul Tricolorul a unor acuzaţii de consum de droguri.

Tribunalul Bucureşti a respins apelul ca netimbrat.

"Apelul declarat de Editura Speranţa SRL, care deţine ziarul Tricolorul, a fost respins ca netimbrat, astfel a fost menţinută decizia Judecătoriei sectorului 5 care a reabilitat imaginea Elenei Băsescu", a spus avocatul Radu Pricop.

Avocatul a mai explicat că citativul afişat la uşa instanţei a fost greşit, Elena Băsescu figurând ca "apelant", deşi nu a formulat cale de atac.

În iunie, instanţa Judecătoriei sectorului 5 a decis ca ziarul Tricolorul să publice sentinţa în procesul intentat de Elena Băsescu cotidianului Cancan, care a relatat, preluând un material din această publicaţie, tipărită de Editura Speranţa, că fiica cea mică a preşedintelui s-ar fi drogat.

Judecătoria sectorului 5 a admis în parte cererea formulată de Elena Băsescu şi a obligat Editura Speranţa să publice, pe cheltuiala sa, considerentele sentinţei (începând cu paragraful "Analizând ansamblul materialul probator administrat în cauză ...") şi dispozitivul hotărârii (primele trei alineate) în ziarul Tricolorul, în aceleaşi condiţii grafice, în aceeaşi pagină şi pe aceeaşi poziţie în pagină ca în articolul "Ultima oră..." din numărul 2010 din 13 noiembrie 2007.

Totodată, instanţa a respins celelalte cereri şi pretenţii ale Elenei Băsescu, precum şi cererea de chemare în judecată a ziarului Cancan şi a jurnalistului care a semnat materialul preluat din Tricolorul.

Această decizie a fost atacată cu apel, la Tribunalul Bucureşti, care a respins, miercuri, cererea din cauza neachitării taxei de timbru.

Acest proces a început în noiembrie 2007, când Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL - care editează cotidianul Tricolorul - şi faţă de SC Can Can SRL, respectiv faţă de autorii articolelor în care este acuzată că se droghează cu cocaină, ea cerând daune morale de un leu.

În 13 noiembrie anul trecut, ziarul Tricolorul a publicat un articol intitulat "Ultima oră...", în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că "s-ar droga prea mult".

În plângere, Elena Băsescu dezminţea afirmaţiile şi a depus ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv.
În 14 noiembrie 2007, cotidianul Cancan a publicat un articol intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", în urma articolului apărut în Tricolorul.

Elena Băsescu aprecia, în acţiunea sa că, prin publicarea acelor articole, i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral, reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arată că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avocatul Elenei Băsescu: Imaginea fiicei preşedintelui a fost reabilitată prin decizia instanţei.
 Vizualizări articol: 463 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avocatul Elenei Băsescu: Imaginea fiicei preşedintelui a fost reabilitată prin decizia instanţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei