Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2008 - Anul XIII, nr. 214 (3895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul vrea să îi readucă în ţară pe cercetătorii români, pentru proiecte cu finanţare europeană

Aproximativ 450 de cercetători români, inclusiv din comunităţile existente în 19 ţări, vor participa săptămâna viitoare, la Bucureşti, la o conferinţă având ca temă "Diaspora în cercetarea ştiinţifică românească", acţiune prin care Guvernul încearcă şi să-i convingă pe aceştia să revină în ţară.

Conferinţa este organizată de Cancelaria premierului, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Academia Română, în perioada 17-19 Septembrie 2008.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Alexandru Emil Aldea, a susţinut, într-o conferinţă de presă la Guvern, că România dispune la ora actuală atât de fonduri pentru domeniul cercetării, cât şi de echipamente adecvate, ceea ce creează premisele unei colaborări între cercetătorii din ţară şi cei din diaspora.

"«Colaboraţi cu noi! Avem ce ne trebuie în ţară!» Acesta este mesajul pe care dorim să îl transmitem cercetătorilor din diaspora", a spus vicepreşedintele ANCS.

El a arătat că există proiecte privind infrastructură de cercetare, fapt care poate stimula revenirea în ţară a cercetătorilor din diaspora, precum şi stabilirea unei colaborări a acestora cu cercetătorii din ţară. Vicepreşedintele ANCS a arătat în acest context că, în urmă cu două săptămâni, au fost semnate 20 de contracte pe proiecte de infrastructură de cercetare, cu finanţare europeană, a căror valoare este cuprinsă între 3 şi 24 de milioane euro.

Aldea a menţionat printre acestea un proiect de 18 milioane de euro al Politehnicii din Timişoara pentru energiile regenerabile, un altul de 20 de milioane euro pentru un centru integrat de tehnologii laser la Institutul de Fizică Atomică Măgurele, precum şi o investiţie de 20 milioane de euro pentru un centru de cercetare şi tratament în gastroenteorologie bazat pe metode imagistice şi studii moleculare la Universtitatea de Medicină din Craiova.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul vrea să îi readucă în ţară pe cercetătorii români, pentru proiecte cu finanţare europeană.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul vrea să îi readucă în ţară pe cercetătorii români, pentru proiecte cu finanţare europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei