Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 sep 2008 - Anul XIII, nr. 214 (3895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Scandal

Încăierare pe banii alocaţi de guvern pentru refacerea infrastructurii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Repartizarea banilor alocaţi de Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii a scos în evidenţă ruptura clară între Instituţia Prefectului, condusă de Alexandru Băişanu, şi Consiliul Judeţean, în fruntea căruia se află democrat liberalul Gheorghe Flutur.

Flutur, secondat de subprefectul demisionar Orest Onofrei, candidat PD-L pentru Senat, a organizat ieri o conferinţă de presă în care şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de modul în care se doreşte să se împartă cele 36 de milioane de lei noi alocate de guvern.

 

Flutur: „Dacă va fi cazul vom împărţi aceşti bani de faţă cu DNA- ul”

Flutur a declarat că în teritoriu s-au creat „mari confuzii” cu privire la cine stabileşte obiectivele care trebuie refăcute şi sumele de bani aferente, confuzie generată de întârzierea „nepermis de mare” a apariţiei hotărârii de guvern privind alocarea fondurilor şi a procedurilor de cheltuire a acestora.

Potrivit lui Flutur, în timpul scurs până la apariţia actului normativ care reglementează cum trebuie cheltuiţi banii, diverse persoane au făcut promisiuni cu tentă electorală unor primari privind alocarea de fonduri, prin care o parte din bani erau deja repartizaţi înaintea alocării lor de către guvern.

Flutur a precizat că hotărârea de guvern specifică foarte clar că banii vin în contul Consiliului Judeţean, cel care-i gestionează şi răspunde de modul în care sunt cheltuiţi, iar lucrările ce trebuie executate sunt propuse spre aprobare funcţie de priorităţi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefect, care nu face decât să-şi dea avizul.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean comunică cu Băişanu prin scrisori

Şeful administraţiei judeţene a arătat cu degetul spre parlamentarii liberali, care s-au implicat în repartizarea banilor de la guvern, deşi nu au atribuţii în acest sens, tocmai pentru a puncta la capitolul electoral.

„Ordonatorul principal de credite este Consiliul Judeţean şi doresc să atrag atenţia tuturor că repartizarea acestor sume se va face transparent pe ordin de prioritate şi nu voi permite niciodată încălcarea legii sau abuzul, fie că bate campania electorală la uşă. Dacă va fi cazul vom împărţi aceşti bani de faţă cu DNA- ul. Nu voi permite parlamentarilor PNL să facă ingerinţe în cheltuirea banilor publici. Să-şi vadă de campania electorală şi nu de modul cu se vor cheltui banii publici. Au dat 10% din necesar şi nu am să permit ca aceste fonduri să fie trecute pe profit electoral. Nu am să permit unor trecători care vor să-şi bage fel de fel de interese să se joace cu banul public”, a declarat Flutur.

El a spus că a trimis o scrisoare prefectului Băişanu, prin care a solicitat convocarea pentru sâmbătă a şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili ce lucrări vor fi executate cu prioritate, astfel încât luni să aibă loc o şedinţă extraordinară a deliberativului judeţean pentru a proceda la rectificarea bugetară şi la repartizarea banilor pe obiective.

 

Onofrei : „În judeţ s-au făcut lucrări în afara legii de peste 50 de milioane de lei”

La rândul său, subprefectul demisionar Orest Onofrei a declarat că în unele localităţi s-au efectuat deja o serie de lucrări de refacere a infrastructurii calamitate, angajându-se constructori fără acoperire legală, arătând că primarii respectivi, „cu voia sau fără voia cuiva, au fost împinşi extrem de aproape de DNA”.

Onofrei susţine că în judeţ au fost executate lucrări în afara legii de peste 50 de milioane de lei noi.

„Cineva trebuie să răspundă. Dacă cineva în afara legii a adus aceşti constructori să execute aceste lucrări înseamnă că trebuie să le plătească din banii lor. Eu cred că primarii trebuie să fie interesaţi să respecte legea şi nu să creadă că prin mijloace mai puţin ortodoxe pot să obţină tot felul de lucrări, chiar dacă nu sunt trecute în lista de priorităţi. În concluzie, ordonatorul principal de credite, care este Consiliul Judeţean, nu poate dispune cheltuirea banului public pe deciziile altuia”, a spus Onofrei.

 

Băişanu: „Nu există nici o confuzie privind modul în care se vor aloca fondurile”

Prefectul Alexandru Băişanu a declarat că modul în care se vor aloca banii pentru reconstrucţie va fi stabilit, vineri, în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, conform prevederilor din Hotărârea de Guvern.

Băişanu a declarat că cele 36 de milioane de lei alocaţi de Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii „vor fi împărţiţi echitabil, în funcţie de priorităţi”, Consiliului Judeţean şi primăriilor din judeţ.

„Voi convoca pentru vineri după amiaza Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă pentru a stabili modul în care se vor aloca fonduri, pentru infrastructura judeţeană şi cea comunală, în funcţie de urgenţa cu care aceste obiective trebuie refăcute”, a spus prefectul. El a arătat că nu există nici o confuzie privind modul în care se vor aloca fondurile, aşa cum a susţinut preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. „Situaţia este foarte clară. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă avizează modul în care se alocă aceste fonduri”, a spus prefectul, care a adăugat că administraţia judeţeană are obligativitatea de a urmări cheltuirea banilor publici alocaţi de Guvern, dar şi de a reconstrui obiectivele judeţene afectate de inundaţii.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încăierare pe banii alocaţi de guvern pentru refacerea infrastructurii.
 Vizualizări articol: 715 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încăierare pe banii alocaţi de guvern pentru refacerea infrastructurii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CORECTITUDINE trimis de
(11 sep 2008, 11:43:50
IN 30 NOIEMBRIE, SPECA CA POPULATIA SA SE TREZEASCA LA REALITATE
2.   Naivilor trimis de
(11 sep 2008, 12:23:51
Lupta este apriga,pentru-ca o mare parte din acesti bani vor inlocui banii cheltuiti in campania electorala si alta parte vor intra in buzunarele lor,huoooo!
3.   Flamanzii PD-Latrai si hapsanul Flutur trimis de
(11 sep 2008, 19:51:39
Se poate scrie un roman despre prostie si decadenta din gruparea mafiota numita PD-Laturi. Sa te apuci cu mainile de burta si sa razi pana cazi jos vazand cum se da din maini si din picioare, se grohaieste ca la usa cotetului, se jura ca nu fura, ce mai, ce grija mare are hotul de Flutur de banul public trimis la Suceava de guvernul Tariceanu. Asta chiar trebuie angajat la circ, este meserias nu gluma. Oameni buni, daca ati fost orbi ori prostiti la alegerile locale macar beliti ochii pe 30 noiembrie ca altfel dracu va ia, astia ne belesc si pielea de pe noi cat sunt de hrapareti. Asa ca-i trimitem undeva pe toti acesti fascisto-comunisti PD-Latrai si pe deasupra, sa ne beleasca nu pielea ci ALUP. Bombalailor.
4.   Dar vila lui Ores trimis de
(12 sep 2008, 02:34:59
de pe bani din salariu de stergator de****la vitei?
5.   Iar scandaluri? trimis de
(12 sep 2008, 09:12:42
Chiar in judetul Suceava nu se mai linistesc odata apele, n-are nimeni intentia de-a se ocupa serios de treaba colaborand cu toti cei implicati? Numai daca este prefect PD-L este totul bine, in rest nimic nu-i bun? Oameni buni din conducerea judetului, ati fost alesi sa conduceti nu sa continuati si sa amplificati conflictele din campania electorala! Fondurile de la Guvern au fost cerute prin intermediul presei, in loc de abordare directa a Guvernului, acum e cearta la imparteala, nu intelegeti ca ne-am saturat??? Ne-am saturat sa vedem ca orice activitate curenta a Consiliului Judetean e mediatizata ca eveniment de mare importanta, ne-am saturat sa-l vedem pe presedintele Consiliului judetean numai printre bliturile fotografilor, ne-am saturat de spectacolele acestea care dureaza de atata timp! Terminati odata cu aceasta campanie electorala fara sfarsit!
6.   Ati fundamentat trimis de
(12 sep 2008, 09:47:36
Domnule Presedinte al Consiliului Judetean, ati fundamentat asa cum ati fundamentat costurile pagubelor provocate de inundatii, de ce nu v-ati prezentat personal cu aceasta nota de fundamentare si s-o sustineti pana cand veti obtine sumele cerute, de ce aveti mereu tendinta de-a arata cu degetul spre altii? Ati fost ales sa rezolvati problemele judetului, faceti-va luntre si punte, dar rezolvati-le, nu tot lansati sageti! O intrebare: cand erati senator si, cu ocazia aniversarii de la Putna, au fost alocate pentru drumurile judetului Suceava 1000 miliarde lei, de ce v-ati opus cu o asemenea indarjire si nu ati cerut cheltuirea lor chiar si cu ajutorul DNA, ca acum? Sunt printre cei ce v-am votat pentru aceasta functie, dovedit-mi ca am facut bine, nu ca m-am pacalit!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei