Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Videanu: Majorarea pensiilor, anulată de inflaţie şi creşterea preţurilor pentru cei cu pensii mici

Joi, 28 August 2008 (14:56:27)
Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a declarat, joi, la Şcoala de vară a OTPDL, că persoanele cu pensii mici nu au avut de câştigat nimic în puterea de cumpărare, pentru că majorarea pensiilor a fost "acoperită" de inflaţie şi de creşterea preţurilor.

Adriean Videanu a spus că, după majorarea pensiilor, "cei cu pensii mici nu au câştigat nimic în puterea de cumpărare, pentru că, de fapt, creşterea preţurilor şi inflaţia au acoperit integral majorarea pensiilor".

"Care este beneficiul unei guvernări care îţi dă cu o mână şi îţi ia cu două, datorită incompetenţei actului de guvernare?. Niciunul", a mai spus el.

"Omul constată că, atunci când îi vine factura, cu suma de bani mărită nu reuşeşte să îşi acopere cheltuielile pe care le avea acum şase luni", a explicat Videanu.

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, ca valoarea punctului de pensie să fie majorată începând cu 1 noiembrie 2008, cu două luni în avans faţă de temenul stabilit iniţial.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a arătat că punctul de pensie urmează să fie majorat din luna noiembrie cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei.

El a precizat totodată că punctul de pensie va fi majorat, pentru fiecare an de activitate, cu 0,5% din valoarea punctului pentru pensionarii din grupa I de muncă şi cu 0,25% pentru grupa II de muncă. Majorarea va fi operată eşalonat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Videanu: Majorarea pensiilor, anulată de inflaţie şi creşterea preţurilor pentru cei cu pensii mici.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Videanu: Majorarea pensiilor, anulată de inflaţie şi creşterea preţurilor pentru cei cu pensii mici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nemultumiri trimis de
(28 aug 2008, 15:36:46
cei cu pensii mari vor avea pensii si mai mari.De ce nu se maresc pensiile si punctele de pensii in asa fel ca cei cu pensii mici sa-i ajunga pe cei cu pensii mari.De ce nu se face in asa fel sa fie cat de cat pensiile la fel ma refer la pensiile de handicap care sunt f mici

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei