Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 aug 2008 - Anul XIII, nr. 202 (3883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: Fetele din clasele a patra vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin

Joi, 28 August 2008 (13:55:10)
Fetele din clasele a patra vor fi vaccinate, începând din această toamnă, împotriva cancerului de col uterin, în cadrul programului naţional de screening oncologic pe care Ministrul Sănătăţii îl va lansa la 1 octombrie, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Screening-urile pentru diverse tipuri de cancer - colono-rectal, genito-mamar - fac deja preocuparea Ministerului Sănătăţii Publice. Din toamna acestui an va începe implementarea primului program organizat de screening pentru cancerul de col uterin. Femeile din grupa ţintă între 25 şi 64 de ani vor primi, eşalonat, invitaţia de participare la program, urmând ca în interval de trei ani să fie invitate la program toate femeile din această grupă de vârstă. Fondurile sunt deja alocate pentru acest an, iar programul este gândit ca unul multianual" , a adăugat ministrul Eugen Nicolăescu în conferinţa de presă organizată la un an de la declanşarea programului naţional de evaluare a sănătăţii, în 1 iulie 2007.

Potrivit demnitarului, programul de vaccinare pentru HPV (virus asociat cu 96 la sută din cancerele de col uterin) este planificat a se derula în cadrul campaniilor şcolare de imunizare pentru grupa de fete de clasa a patea începand din toamna acestui an.

"Este pentru prima dată în România când vor fi imunizate fetele mici împotriva acestei maladii. De fapt, cred că suntem printre puţinele ţări europene care a dezvoltat acest program", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Programe organizate de screening pentru cancerele de col uterin, sân şi colon vor fi introduse pe rând, începand din luna octombrie 2008, primul fiind cel pentru cancerul de col uterin.

Potrivit statisticilor, România este pe primul loc în Europa de Est în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin (şase românce mor în fiecare zi din cauza acestei boli). În plus, în România, 3.448 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin şi 2.094 mor din această cauză, româncele diagnosticate cu această boală fiind mai tinere decât cele din restul lumii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: Fetele din clasele a patra vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: Fetele din clasele a patra vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei