Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 aug 2008 - Anul XIII, nr. 194 (3875)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NATO avertizează Rusia că relaţiile nu pot continua ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic

Marţi, 19 August 2008 (18:47:03)

Aliaţii din cadrul NATO au afirmat marţi că "examinează serios" implicaţiile acţiunilor Rusiei în Georgia, iar contactele obişnuite sunt imposibile până ce trupele ruse nu se retrag complet, relatează Reuters.

"Am stabilit că nu putem continua ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic", au precizat cele 26 de state NATO într-o declaraţie comună după reuniunea de urgenţă de la Bruxelles, pe tema conflictului din Osetia de Sud.

Separat, acestea au convenit înfiinţarea unui nou forum cunoscut drept Comisia NATO-Georgia, pentru a aprofunda relaţiile cu Tbilisi.

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, a declarat într-o conferinţă că acest forum va funcţiona în mod asemănător unui aranjament vechi de 11 ani cu Ucraina, dar nu va evalua perspectivele Georgiei de a adera la Alianţă.

Scheffer a precizat că forţele ruse trebuie să revină în poziţiile de la 6 august şi până ce trupele ruse nu se retrag din Georgia nu vede posibilitatea unei reuniuni între NATO şi Rusia.

"Cu siguranţă că nu avem intenţia de a închide toate uşile", a declarat el, dar a adăugat că retragerea rusă "nu se întâmplă pentru moment". "Trupele ruse trebuie să se retragă în poziţiile anterioare crizei", a adăugat el.

Tensiunile dintre Georgia şi Rusia au izbucnit la 7 august când Tbilisi a încecat să preia controlul asupra provinciei sale separatiste Osetia de Sud. Rusia, care susţine separatiştii, a lansat o contraofensivă care s-a extins în Georgia.

Washingtonul ceruse ca statele NATO să ia în considerare cel puţin suspendarea reuniunilor ministeriale cu Rusia, dar Marea Britanie şi altele au apreciat că întreruperea canalelor de comunicare cu Moscova ar fi contraproductivă.

Rusia este nemuluţmită de promisiunea NATO de a integra Georgia şi Ucraina, mulţi analişti fiind de părere că acest lucru ar fi motivul confruntărilor de luna aceasta.

Susţinătorii Georgiei au declarat că acest conflict a consolidat argumentul aderării Georgiei la NATO cât mai curând, dar secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a declarat luni că nu sunt planuri pentru accelerarea discuţiilor pe această temă, prevăzute pentru decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NATO avertizează Rusia că relaţiile nu pot continua ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.
 Vizualizări articol: 450 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NATO avertizează Rusia că relaţiile nu pot continua ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei