Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 aug 2008 - Anul XIII, nr. 179 (3860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele vor fi obligate să suporte toate cheltuielile de tratament pentru pacienţi internaţi

Vineri, 1 August 2008 (13:47:49)

Spitalele vor fi obligate să suporte pentru pacienţii internaţi toate cheltuielile aferente tratamentului continuu şi la zi, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice, cu fonduri care vor fi restituite ulterior din veniturile unităţii medicale.
 
  În cazul unităţilor medicale specializate publice autorizate şi evaluate, modalitatea de plată a serviciilor medicale de urgenţă şi transport sanitar se realizează prin buget global stabilit pe baza indicatorilor prevăzuţi în norme, conform modificărilor operate, joi, de Guvern la contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în sistemul de asigurări sociale de sănătate pentru 2008.

"O modificare vizează reglementarea obligaţiei spitalelor de a suporta, pentru asiguraţii internaţi prin spitalizare continuă şi spitalizare de zi, toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea cazurilor respective, inclusiv pentru medicamente, materiale sanitare şi investigaţii paraclinice. Rambursarea acestor cheltuieli se va realiza din veniturile spitalelor, pe baza unei metodologii stabilite de fiecare spital", se arată într-un comunicat al Executivului.

Medicamentele cu denumiri comerciale internaţionale aferente unor boli rare din cadrul programului naţional de hemofilie, talasemie şi alte boli rare pot fi eliberate şi prin farmaciile cu circuit deschis, conform hotărârii Guvernului.

Pentru aceste tipuri de medicamente, precum şi pentru materiale sanitare specifice, care se acordă pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor incluşi în unele programe naţionale de sănătate cu scop curativ, este stabilită o valoare orientativă de contract, casele de asigurări de sănătate decontând contravaloarea acestor medicamente şi materiale sanitare la nivelul realizat, în limita sumelor alocate cu această destinaţie.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Parlamentul a modificat Legea privind reforma în domeniul sănătăţii prin introducerea unui articol care prevede că "bolnavii trebuie să beneficieze de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizării cu medicamente, materiale sanitare şi investigaţiile paraclinice la care ar fi fost îndreptăţiţi fără contribuţie personală, în condiţiile impuse de contractul cadru".

Ministrul de resort, Eugen Nicolăescu a apreciat atunci că această prevedere este "imorală, inaplicabilă, demagogică şi populistă", deoarece nu prevede modalitatea în care pot fi efectuate aceste deconturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele vor fi obligate să suporte toate cheltuielile de tratament pentru pacienţi internaţi.
 Vizualizări articol: 453 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spitalele vor fi obligate să suporte toate cheltuielile de tratament pentru pacienţi internaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei